13.3.2016

Hyvä osa

Suomalainen yhteiskunta on käynyt pitkän tien homerakennusten aiheuttamien terveysongelmien tunnustamisessa. Julkisesti jo tunnustetaan, että maa on pullollaan homekouluja, -päiväkoteja ja esimerkiksi -terveyskeskuksia, mutta käytännössä yksittäiset ihmiset ja perheet saavat usein vieläkin, no, hakata päätään seinään, ennen kuin heidät otetaan todesta.

Nyt tuulivoimaloiden aiheuttamista terveyshaitoista on tullut uusi ongelma, jonka kanssa kansalaiset joutuvat viettämään vapaa-aikansa lisäksi kaikki muutkin vuorokauden tunnit. Yhteiskunnan turvaverkko tuntuu olevan haluton ja hampaaton tarttumaan asiaan.

Poliitikoista Eija-Riitta Korhola uskalsi avata asiasta keskustelun. Noin kaksi viikkoa sitten julkaistu kirjoitus on ilmestynyt useissa lehdissä ympäri Suomea, myös Ilkassa, Pohjalaisessa ja Seinäjoen Sanomissa. Jokin on siis muuttunut, koska media on herännyt asiaan.

Tietoa pitäisi silti yhä jakaa, ja eritoten poliittisille päättäjille. Milloin useampi heistä herää näkemään, että tuulivoimaloiden aiheuttamat terveysongelmat ovat tällä menolla uusi kansantauti - Suomen itsensä aiheuttamana?

Tuulivoimalamelu ja infraääni aiheuttavat mittavia taloudellisia vahinkoja paitsi sairastumisen kautta, myös kiinteistöjen muuttuessa asuinkelvottomiksi. Kymmenet suomalaisperheet ovat jo joutuneet pois kodeistaan. Jos tilanteen annetaan aina vain kärjistyä, poliittista tahtoa tarvitaan hetken kuluttua yli voimavarojen.

Tänään Marianpäivänä kirkossa lie luettu tekstiä, jossa kerrotaan Marian valinneen hyvän osan, jota häneltä ei oteta pois. Tahtomattaan tuulivoimaloiden vaikutuspiiriin joutuneilta otetaan tällä hetkellä pois niin yöuni ja terveys kuin koti ja kiinteistökin. Toisille se voi merkitä myös yrityksen ja elämäntyön menettämistä.

Eikö hyvä osa kansalaisten puolta pitämällä kannattaisi jo valita? Mistä löytyy lisää rohkeita poliitikkoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.