6.4.2016

Tuulivoima sotkee - kaiken

Maanantain Maaseudun Tulevaisuuden pääkirjoitus kritisoi voimakkaasti tuulivoiman tukea ja täydellä syyllä. Tuulivoiman järjetön tuki sotkee markkinat, se sotkee sähkötehon ja säätövoiman.

Tuulivoimalle vuodessa syydetyt 300 miljoonaa euroa sotkevat suomalaisten elämän, kun samaan aikaan leikataan lapsilta, nuorilta, työttömiltä, työllisiltä ja eläkeläisiltä, kiristetään veroja, rangaistaan autoilijaa ja kiinteistön omistajia niin edelleen. Tuulivoiman tuki porskuttaa ja paisuu - ja veronmaksajien rahat valuvat ulkomaille sitä nopeammin, mitä enemmän tuulee.

Mutta Eija-Riitta Korholan sanoin on yhä ilmeisesti varaa tuhlata.


Tuulivoima sotkee ympäristön öljy- ja glykolivahingoilla, jättiläismäisellä hiilijalanjäljellään ja ongelmajätteenä käsiteltävillä lavoillaan. Tuulivoima sotkee lintujen muuttoreitit, eläinten elinympäristöt ja luonnon monimuotoisuuden.

Tuulivoima sotkee työmarkkinat, se työllistää lähinnä ulkomaisia firmoja - kotimaassa tuulivoiman "työllistämille" ei makseta palkkaa, mutta aika on pois jostain muusta työstä. Kansalaisten kökkätyönä tähän mennessä säästämä miljardi on huikean paljon! Tuulivoima sotkee myös ihmisten elämän: se vie yöunet herättelemällä ja terveyden stressillä, melulla ja infraäänellä.

Listaa voisi jatkaa ja jatkaa.

Mutta lopulta tuulivoima sotkee myös oman pesänsä ja kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Kupla odottaa vain puhkeamistaan.

Päivitetty 7.4.2016 toinen leikkauslinkki sekä euromäärää.

1 kommentti:

  1. Korjattu tuulivoimalle syydettyä tukisummaa, kiitos tarkkaavaiselle lukijalle!

    Yötyö vaatii näköjään veronsa.. hah, sille ei olekaan muuten vielä keksitty laittaa korotettua veroa.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.