7.10.2016

Googlata vai ei - siinäpä vasta pulma

Helsingin Sanomien mukaan perussuomalaiset luottavat tuulivoimakannassaan pelkoihin ja Googleen. Tästä on pääteltävissä, että Helsingin Sanomat ei googlaa tai ei ainakaan luota Googleen.

Googlata tarkoittaa etsimistä Googlen hakukoneella Internetistä. Helsingin Sanomat ei siis joko a) etsi, b) käytä Googlea tai c) käytä nettiä.

Koska lehdellä on kuitenkin nettisivut, vaihtoehto c) on epätodennäköinen ja vaihtoehdoiksi jäävät a) tai b).

Tehdään uusi nopea Google-haku vaihtoehdon b) rajaamiseksi. Paljonko Googlen markkinaosuus on Suomessa? Tämän sivun mukaan 96,76 %. Seuraavia sijoja pitävät Bing ja Yahoo, mutta reilusti alle kahden prosentin osuudella.

Ei siis näytä kovin todennäköiseltä, että oikea vastaus ongelmaan olisi b). Jää kohta a). Helsingin Sanomat ei etsi.

Testataan vielä, saadaanko vastaukselle vahvistusta.

Perussuomalaisten nostivat kissan pöydälle eli ilmaisivat huolensa länsisuomalaisten terveydestä tuulivoimaloiden infraäänialtistuksen alla torstaina 6.10.2016 klo 10 alkaneessa tilaisuudessaan. Tilaisuudesta oli lähtenyt ennakkotieto jo 30.9.2016 aamupäivällä. Luultavasti se oli mennyt myös lehdistölle. Ehkä he olivat saaneet useammankin ennakkoilmoituksen.

Ainakin Iltalehti kirjoitti repäisevän jutun heti vuorokauden vaihduttua torstaiksi 6.10.2016 klo 1.26, siis ennen tilaisuutta: "Perussuomalaiset huolissaan: Lepakot räjähtelevät". Se oli raflaavasti otsikoitu, mutta olen minäkin huolissani.

Joka tapauksessa, Helsingin Sanomat otsikoi perjantaina 7.10.2016 klo 7:43 breaking news -juttunsa "Uhkaavatko räjähtävät lepakot Suomen energiapolitiikkaa? Elinkeinoministeri Olli Rehn vieraili HTSV:n suorassa lähetyksessä". Ihan totta, ja linkissä oli vielä breaking news.

Kriittinen lukija voi vetää tästä omat johtopäätöksensä - ja googlata, etsiä lisää tietoa tuulivoimaloiden infraäänen vaikutuksesta nisäkkäisiin ja muihin eläviin olentoihin.


PS. Muuten, HS:n uutisotsikon lyhenteen pitäisi varmaan olla HSTV. Googlasin.

3 kommenttia:

  1. Valtamediat ovat olleet huolissaan lepakoista, sillä on käännetty huomio pois oikeasta ongelmasta, ihmisiin kohdistuvasta vakavasta terveysongelmasta, jonka infrataajuudella oleva painevaihtelu aiheuttaa. Kehäkolmosen sisäpuolella asustelevat toimittajat ovat tuskin edes omin silmin nähneet teollisen kokoluokan tuulivoimalaa? Tai asustelleet kuukausia näiden lähellä altistuen inframelun vaikutuksille?

    VastaaPoista
  2. Niin, olisihan se järkyttävää joutua kohtaamaan se tosiasia, että tuulivoimaloiden infraääni vaikuttaa ihmisiinkin. Helpompi vaan puhua lepakoista.

    Mutta ajattelevat ihmiset hoksaavat silti, että infraääni vaikuttaa eläviin olentoihin, niihinkin, jotka sen kieltävät.

    VastaaPoista
  3. https://www.suomenuutiset.fi/hs-myontaa-jo-itsekin-oman-asenteellisuutensa/

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.