14.12.2016

Insinöörin näkemys infraäänen vaikutuksesta

Santavuoren blogissa on aiemmin julkaistu lääkärin kannanotto ihmisten terveyden puolesta. Nyt on vuorossa tuulivoimaloiden infraäänen vaikutusten tarkastelu insinöörin näkökulmasta.

Blogissaan kirjoittaja kummastelee, miten osa suomalaisista lääkäreistä ihmettelee oireita, jotka esimerkiksi saksalaiset lääkärit ovat luokitelleet tuulivoimaloiden infraäänen aiheuttamiksi. Vaivoille yhteisenä nimenä puhutaan vibroakustisesta oireyhtymästä, jota on myös tutkittu. Hän mainitsee Saksan virallisen tautiluokituksen T75.2.

Sama koodi löytyy kyllä myös THL:n tautiluokituksesta. Suomalaislääkärit eivät kuitenkaan vielä tiedä aiheesta kovin yleisesti, vaan heidän tietämystään olisi syytä päivittää. Blogisti toteaakin osuvasti:

"Jos on olemassa virallinen tautiluokitus, on varmasti olemassa myös tauti."

Kuva: Pixabay.com.

Ja sitten se insinöörin näkökanta koskien tuulivoimaloiden infraääntä (kpl-jako lisätty ja lyöntivirhe korjattu):

"Jos 'ääniaalloilla' pystytään murskaamaan suuriakin teräsrakenteita, ei ole oikein uskottavaa, että ne menisivät ihmisestä ohi täysin ilman vaikutuksia.

Jos olisin sotilasasiantuntija, ihmettelisin varmaan myös sitä, miksi USA:n armeija kehitti 70-luvulla tähän värähtelyyn perustuvaa asetta. Varmaan turha vaiva - suomalaiset tuulivoimalobbarit olisivat voineet sen kertoa ilman muuta.

Amerikkalaisten tarkoitus oli kehittää tehokas, mutta täysin äänetön ase. Suomalaisten käsityksen mukaanhan vain se osa noista ns. 'ääniaalloista' voi olla haitallista, jonka me voimme kuulla. Liekö voimalaitoksien lobbareille täysin tuntematon se tieto, että 'ääniaalloista' suurin osa on täysin ihmiskorvalle kuulumatonta värinää, jonka vaikutus voi ulottua kymmenien kilometrien päähän äänen lähteestä.

Olen pannut sitaatteihin tuon sanan ääniaallot, sillä vain pieni osa tästä ilmamolekyylejä liikuttavasta sinin muotoisesta värinästä kuullaan siis äänenä."

Suomessa kuitenkin muun muassa Työterveyslaitos ja THL ovat jaksaneet jankuttaa tuulivoimaloiden infraäänen tuskin vaikuttavan ihmisten tai eläinten terveyteen, koska infraääni ei ole kuultavissa.

Entäs sitten, kun se vaikuttaakin?


Lue lisää:

http://arikeronen.blogspot.fi/2016/06/tautiluokitus-varinan-aiheuttamat.html

http://yle.fi/uutiset/3-8380811

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016100622420626_uu.shtml

14.12.2016, päivitetty kuvan alla olevaa lausetta 19.12.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.