1.12.2016

Tuulivoima: Iso huijaus

Lukijapalautteena tuli jo jokin aika sitten linkki tuulivoima-aiheiseen ranskalaisdokumenttiin. Video löytyy Ilmastorealismia-blogista, joka vastaa sen suomenkielisestä tekstityksestä. Alla video YouTubesta poimittuna sekä joitain pääkohtia kirjoitettuina.

Reinformation TV:n tekemän dokumentin mukaan tuulivoimarakentamista koskee Ranskassa sama välinpitämättömyys ja läpinäkymättömyys, pelottelu ja painostaminen kuin täälläkin on tullut tutuksi. Se on "skandaali, jonka valtio on laillistanut".

Tuulivoimaloita on Ranskassa 5.000 kpl, niitä haluttaisiin 25.000. Yleistä mielipidettä manipuloidaan väitteillä, kuten "tuuli on ilmaista", "se ei saastuta", "se luo paljon työpaikkoja". Tosiasiassa Saksassa tuulivoimarakentamisen myötä Saksan CO2-päästöt ovat kasvaneet.

Ohjelmassa Jean Louis Butré (physicien - ancien dirigeant d'entreprise Pdt de la Fédération Environnement Durable) sanoo:

"Ihmisille opetetaan, että ydinvoimaloita suljetaan, koska me rakennamme tuulivoimaloita. Kuitenkaan viimeisenä 10 vuotena niitä ei ole suljettu, joten ihmisiä vedätetään."

"Sana 'energiamurros' on jo valhe: ei voimalaitoksia suljeta."


Dokumentin mukaan tuulivoiman kustannukset Ranskassa eivät todellakaan ole ilmaisia, vaan kyse on pikemminkin skandaalista tai kaksinkertaisesta skandaalista: Laki pakottaa EDF:n ostamaan tuulivoimaa noin kaksinkertaiseen markkinahintaan. Nämä ylimääräiset kustannukset veloitetaan kuluttajalta, kuten voi nähdä sähkölaskusta. CSPE-vero on tuulivoimatukea. Jokainen talous maksaa vuosittain tukea 120-150 euroa.

Ranska on maailman ykkösmatkakohde. On katastrofaalista ajatella tätä, kun tarkastellaan tuulivoimalakarttaa.

"Et kuule koskaan vihreiden puhuvan maisemasta, aivan kuin sellaista ei olisikaan." Tuulivoimalat ovat visuaalista saastetta, ne merkitsevät maaperän saastumista.

"Tuulivoimalan käyttöikä: 15 vuotta. Tarvitaan 40 tonnia rautatankoja ja 800-1500 tonnia betonia (käytöstä poiston lasku purkamatta betoniperustaa: 200.000-900.000 euroa). Betonia emme koskaan pysty poistamaan."

Dokumentissa mainitaan myös kiinteistöjen arvon menetys: kun tuulivoimalat näkyvät tontille, se menettää arvostaan 40 %.

Entäpä voitelu ja eturistiriidat..? Korruptio "voi saada toisia muotoja, kun valtuutetuilla on omia intressejä... kun valtuutettujen omat omistukset sopivat voimaloiden asennukseen. Tämä on tunnettua ja todistettua, koska Ranskassa on vireillä monta tällaista oikeusjuttua."

Ohjelman mukaan Ranskassa oli vireillä kaksi vuotta sitten yhä runsaasti hankkeita: 1.200 tuulivoimalaa rannikkomaisemissa, 6 hakijaa valmiina pilotoimaan testaamattomia koneita, vuorovesivoimaloita, vuorovesivoimalakenttiä. DCNS puhuu noin 1.000 vuorovesivoimalasta.

Ja vielä: kuten Saksassa, monet tuulivoimahankkeet kohdistuvat nyt luonnonpuistoihin: seurauksista tulee nopeasti korjaamattomia.


Lisätietoja:

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2016/11/ranskalaisdokumentti-tuulivoimasta.html

https://www.youtube.com/watch?v=piDZBljbHls

http://reinformation.tv/

01.12.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.