13.7.2017

Nouseeko veden pinta jään sulaessa?

Seuraava video on jollekin jo tuttu, mutta edelleen ajankohtainen. Videolla kysytään, nouseeko veden pinta jään sulaessa. Valtamerten pinnan nousullahan meitä pelotellaan jatkuvasti eri tahojen toimesta - ja ilmastonmuutoksella markkinoidaan tuulivoimaakin, kuten videon yhteydessä todetaan.

Iltalehden pääsivulla oli päivällä alla oleva otsikko Etelämantereesta irronneesta, 5.800 neliökilometriä laajasta jäävuoresta. Itse uutisjuttu oli sentään oikein, mutta ei voi olla miettimättä, oliko näin tarkoitus luoda tietty mielikuva aiheesta...


Jotta otsikko ei jättäisi väärään käsitykseen, siteeraus Iltalehden jutusta:

"Merenpinnan korkeuteen" irronnut jäälautta ei Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Pulliaisen "mukaan vaikuta, sillä se kellui meressä jo ennen irtoamistaan. Jättimäinen jäävuori sulaa hitaasti."


Etkö usko? Tässä toinen koe samasta aiheesta. Kannattaa samalla tarkistaa myös käsityksensä jäätiköiden sulamisesta, sillä Etelämantereen jäätikön kasvu jätetään lehdissä yleensä kertomatta:

"- Jäätikön massa sinänsä kasvaa Etelämantereella, sillä sadanta on lisääntynyt eli lunta sataa siellä aiempaa enemmän, Pulliainen sanoo."


Lisätietoja:

Video: Kai Ylikoski

Julkaistu 28.1.2017

Ilmasto muuttuu, on aina muuttunut, ja tulee aina muuttumaan. Teki ihmiskunta mitä tahansa. Muutoksiin vaikuttavat asiat, joihin ei voida vaikuttaa edes tuulivoimaloilla... Mutta ilmastonmuutoksella on suuri markkina arvo. Sillä rahastetaan ja pelotellaan. Mutta mikä onkaan totuus?

https://www.youtube.com/watch?v=j9VAFYcRVWY&index=6&list=PLq-rDUefJ0TR8zelpbgQWYRh0dehoJ2WW

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201707122200260916_ul.shtml

https://www.youtube.com/watch?v=DIkgDxabHRY

2 kommenttia:

  1. Täältä uutta tietoa hieman pidemmältä ajalta globaalista lämpötilojen muutoksesta. Ei mitään uutta taivaan alla vieläkään havaittavissa!

    https://www.nature.com/articles/sdata201788#supplementary-information

    VastaaPoista
  2. Kiitokset linkistä.

    On uskomatonta, minkälaiseen näennäistietoon valtiot ja poliitikot perustavat päätöksentekonsa. Todellisen tiedon hankkimisen ei luulisi olevan niin vaikeaa..

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.