29.8.2016

Tuulivoimala paloi Isselburgissa Saksassa

Tuulivoimala paloi Luoteis-Saksassa Isselburgissa sunnuntaina 28.8.2016 ja aiheutti usean sadantuhannen euron vahingot. Palon syttymissyyksi epäillään teknistä vikaa tai salamaniskua.

Isselburgin pikkukaupunki sijaitsee Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa aivan Saksan ja Hollannin rajalla. Täydessä liekissä palanut voimala näkyi moottoritielle A3, sillä se sijaitsi vain 200 metrin päässä moottoritiestä.

Kuvituskuva.

Sunnuntain vastaisena yönä tulleen vikailmoituksen mukaan neljä tuulivoimalaa kytkeytyi automaattisesti pois päältä. Yksi voimaloista syttyi kuitenkin palamaan. Ensimmäiset hätäpuhelut tulipalosta tehtiin klo 6 aikaan sunnuntaiaamuna.

Palanut voimala oli noin 100 m korkea. Koska tuulivoimalapalon sammuttaminen on mahdotonta, palokunnan tehtäväksi jäi valvoa useita tunteja kestänyttä paloa ja odottaa sen sammumista. Myös voimalan lavat rikkoutuivat palossa ja putosivat maahan.


Lue lisää:

Bild: http://www.bild.de/regional/aktuelles/nordrhein-westfalen/windkraftanlage-im-kreis-borken-faengt-feuer-47537686.bild.html
WDR (myös video):  http://www1.wdr.de/nachrichten/westfalen-lippe/brennendes-windrad-isselburg-100.html
Die Welt Regionales: http://m.welt.de/regionales/nrw/article157884773/Windkraftanlage-im-Kreis-Borken-faengt-Feuer.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.