Saksan lääkärit varoittavat tuulivoimaloiden infraäänen vaaroista

Saksan lääkärit varoittavat tuulivoimaloiden infraäänen vaaroista. NoTricksZone julkaisi maaliskuun alkupuolella englanninkielisen tekstin alla olevan saksankielisen videon perusteella. Seuraavassa teksti pääkohtineen lyhyesti suomeksi käännettynä ja toimitettuna.

Lääketieteen tohtori Johannes Mayer piti esitelmän toukokuussa 2014 tuulivoimaloiden infraäänen (1-20 Hz) vakavista vaaroista. Hän sanoi: "Julkaistujen tieteellisten tutkimusten tulva viimeisen puolentoista vuoden aikana on uskomaton."


Esityksessä Mayer siteeraa "120 tieteellistä paperia", jotka vahvistavat infraäänen vaaralliset vaikutukset ihmisen terveyteen.

Valheellisten väitteiden mukaan infraääni on turvallista

Mayer jyrähtää lukuisten tutkimusten perusteella valheellisista (sopimattomilla mittalaitteilla tehtyihin mittauksiin perustuvista) väitteistä, joiden mukaan tuulivoimaloiden infraääni olisi vaaratonta ihmisille ja eläimille - asia on päinvastoin.

Kohdassa 7:35 Mayer kertoo yleisölle, että viisi vuotta sitten hänkin uskoi, että infraäänellä ei ole todellista vaikutusta keneenkään kilometrin päässä tai kauempana infraäänen lähteestä. Mutta tutkittuaan uusinta kirjallisuutta aiheesta hän tuli siihen tulokseen, että infraääni vaikuttaa vakavasti ihmisten terveyteen paljon pidemmilläkin etäisyyksillä.

Kohdassa 8:20 Mayer selittää, kuinka infraääni toimii ihmisen sisäkorvassa ja on vuorovaikutuksessa aivojen kanssa sekä tuo esiin vakavat vaikutukset, joita sillä voi olla ihmisen elimiin. Hän siteeraa lääketieteellisessä Lancet-julkaisussa ollutta tutkimusta ja sanoo: "Tämä on vahvistettu lukuisissa tieteellisissä papereissa."

Kohdassa 9:15 Mayer esittää lyhytaikaisen infraäänialtistuksen vaikutukset:
– pressure in the ears – anxiety feelings – dizziness – exhaustion – tiredness in the morning – respiration disturbance 

Myös eläimillä on tehty kokeita ja tulokset osoittavat voimakkaita vaikutuksia niiden fysiologiaan ja terveyteen, lähtien hormonitasojen muutoksista ja immunologisista parametreistä keuhkokudoksen vaurioihin, Mayer osoittaa.

Kohdassa 10:08 hän esittelee pitkäaikaisen infraäänialtistuksen vaikutukset:
– chronic respiratory disorders – chronic stress and sleep disorders from higher stress hormone levels – emotional disorder, depression, burnout – high blood pressure, heart disease

Sekä infraäänisairauden oireet:
– depression – irritability – tension – headache – mental and physical exhaustion – concentration and sleep disorders – noise sensitization

Kaikki tämä aiheutuu jatkuvista matalista paineaalloista, jotka vaikuttavat sisäkorvaan ja saavat kehon luulemaan, että se on liikkeessä, vaikka se ei todellisuudessa ole. Infraääni sekoittaa kehon luonnollisen biorytmin. Mayer päättää, että nämä tuulivoimalan infraäänen seuraukset ovat "ongelma, joka on otettava hyvin vakavasti".

Erityisen vaarallista raskaana oleville

Kohdassa 15:50 Mayer muistuttaa yleisöä, että jopa eurooppalaiset virkamiehet julkaisivat direktiivin koskien infraääntä ja raskaana olevia naisia kirjoittaen: "they should not perform activities that could generate strong low frequency vibrations because they could increase the risk of a miscarriage or premature birth."

Suomeksi: "... heidän ei pitäisi osallistua toimintoihin, joissa voi muodostua voimakasta matalataajuista värähtelyä, koska he saattavat lisätä keskenmenon tai ennenaikaisen synnytyksen vaaraa."

Mayer painottaa, että infraäänen vaikutukset eivät ole ihmisten kuvittelua, vaan erittäin todellisia. Lääkärit diagnosoivat vaikutukset sairautena.

"Voimaloiden ei pitäisi olla edes näkyvillä"

Mayer haukkuu Saksan hallituksen virastot niiden haluttomuudesta tunnustaa erittäin todellisia terveysfaktoja ja seurata sokeasti kaikkea sitä, mitä tuulivoimalobbarit heille kertovat. Hän siteeraa lääketieteen asiantuntija tohtori Reinhard Bartschia Friedrich Schiller -yliopistosta Jenasta kohdassa 20:35:

"From today’s level of knowledge wind turbines should be placed only far away from residential areas, and better: they should not even be in sight."

"Tämän päivän tietämyksen mukaan tuulivoimalat pitäisi sijoittaa vain kauas asuinalueista ja paremmin: niiden ei pitäisi olla edes näkyvillä."

Kohdassa 21:00 Mayer esittelee infraäänitutkimuksen pääjulkaisut. Thorne & Saltin tutkimus osoittaa, että jopa 40 % ihmisistä on herkkiä infraäänelle ja "tämä melu on vaikuttanut (vaurioittanut) huomattavasti" niiden ihmisten terveyttä, jotka asuvat tuulivoimala-alueiden lähellä.

Lopuksi, kanadalainen 62 tieteellisen julkaisun katsaus, joka ilmestyi lääketieteellisessä julkaisussa Canadian Journal of Rural Medicine, kirjoitti, että teollisilla tuulivoimaloilla on "negatiivisia terveysvaikutuksia" ihmisiin, jotka asuvat niiden lähialueella.

Mayer kehuu asuntojen ja voimaloiden välille asetettuja suojaetäisyyksiä Kanadassa ja Uudessa-Seelannissa, jotka rajoittavat tuulivoimaloiden rakentamista 4 tai 3 kilometrin päähän kodeista.


Lisätietoja:

http://notrickszone.com/2016/03/04/german-medical-doctors-warn-hazards-of-wind-turbine-infrasound-are-very-real-worse-than-first-thought/#sthash.RJUxyvBZ.dpbs

Video: Freiherr vom Taubertal

Julkaistu 6.6.2014

Dr. med. Johannes Mayer D.O.M. „Vortrag für die BTG Laimering-Rieden-Gallenbach, Mai .2014. Leben unter dem Windrad. Medizinische Fakten. 

https://www.youtube.com/watch?v=V5ZkfXbXmzo

https://sairastuulivoima.com/oireet/

https://sairastuulivoima.com/sairastuminen/

1 kommentti:

  1. Valon nopeudella kulkeva mikroaalto pulssi on 2v.sitte löytynyt erittäin vaarallinen ,Ihmisilee ja koko luonnolle .Käykää googlessa, mikroaaltopullssi tuulivoimalat ja google. mikroaaltopulssi Toivotan Hyvää Matkaa Santavuorelle.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.