28.3.2016

Melun voima

Pyhien jälkeen alkaa arki melskeineen. Santavuoren ja muiden teollisuusalueiksi muuttuneiden entisten luontokohteiden lähellä asuville pyhä ei tosin ole tainnut enää oikein pyhältä tuntua.

Melulla on suuri vaikutus elämään ja sen laatuun. Jos joku epäilee melun voimaa, voi katsoa, mitä hävittäjän ylilento voi saada aikaan. (Kuva ei liity videoon.)


Mikä rikkoi ikkunat? Kommentoikaahan!

4 kommenttia:

  1. Mitenkä voi olla mahdollista, että Santavuori on tuhottu tuulimyllyillä! Ihmiset. Ketä te olette äänestäneet luottamusmiehiksi? Santavuoresta on ollut riittävästi tietoa ihmisten virkistykseen ja terveyteen vaikuttavista luonnonlahjoista yli maakuntarajojen, jopa yli suomen rajojen. Entisenä paikkakuntalaisena olen tyrmistynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyrmistys ja järkytys on päällimmäisenä monella paikallisella asukkaallakin. Hanke ajettiin todella peitellen läpi "Koskenkorvan yleiskaavana" ja monessa kohtaa tiedustelijoille annettiin väärää informaatiota esim. valitusoikeudesta.

      Poista
  2. Koneet lensivät todennäköisesti yli äänen nopeudella ja vielä matalalla :

    https://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84%C3%A4nivalli

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista, blogissa palataan meluasiaan piakkoin.

    Olennaista on tuo kohta: "Kun ... kappaleen nopeus on äänen nopeutta suurempi, sen ympärille muodostuu kartiomainen ääniaaltojen muodostama tihentymä, shokkiaalto. ... Kun shokkiaalto osuu havaitsijan korvaan, se kuullaan pamauksena".

    Kuvassa "Hornet etenee yliäänennopeudella. Pilvi muodostuu shokkiaallon alipaineen saadessa ilman kosteuden tiivistymään vesipisaroiksi".

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.