10.3.2016

Rehellisyys maan perii?

Santavuorelle on noussut alkuviikolla ensimmäinen risti, jossain oli tieto merkinnästä E14. Viime viikon Kurikka-lehti kertoi ensimmäisen voimalan nousevan "harjakorkeuteen" loppuviikon aikana. Nosturilla työskennellään "aina kun mahdollista".

Jutun luettuani minä rehellisesti sanottuna itkin. Itkin menetetyn Santavuoren puolesta, itkin päätöksen tehneiden ihmisten ymmärtämättömyyttä ja itkin sitä, miten tällä ymmärtämättömyydellä viemme tulevaisuuden lapsiltamme. Itkin myös epärehellisyyttä, jolla hanke on ajettu läpi.

Ilmajoen kunta kuulutti ehdotuksen "Koskenkorvan yleiskaavan hyväksymiseksi" julkisesti nähtäville keväällä 2012. Saman vuoden syksyllä kunta kuulutti ehdotuksen "Koskenkorvan yleiskaavan ensimmäisen vaiheen hyväksymiseksi kantatien itäpuolella".

Eikö kuulostakin siltä, että "Koskenkorvan yleiskaava" "kantatien itäpuolella" tarkoittaa Ilmajoen Santavuorelle suunniteltavaa teollista tuulivoimala-aluetta? Hanketta, joka koskettaa toteutuessaan suurta määrää ihmisiä sekä Ilmajoen Koskenkorvan että Kurikan Tuiskulan, Varpahaiskylän, Salonkylän, Myllykylän ja Luovan alueilla sekä Kurikan keskustassa ja Panttilassa?

Sanotaan, että rehellisyys maan perii. Mitä tapahtuu epärehellisyydellä vuokraksi saadulle maalle?

11.3.2016: Lisätty E14-merkintä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.