14.10.2016

Haaste puolueille

Keskiviikkoillan A-studiossa asukkaiden ja asukasterveyden puolesta olivat rinta rinnan perussuomalaiset ja kokoomus - tuulivoimaloiden haitoista kärsivä asukas edusti kokoomusta ja Matti Putkonen perussuomalaisia.

Jos A-studio jäi näkemättä, se löytyy Yle Areenasta vielä vajaan kuukauden ajan.

Myös keskusta on tehnyt kirjallisen kysymyksen tuulivoimaloiden melun ja infraäänien terveyshaitasta. Asuntoasioista vastaavan ministerin vastaus ei tosin asukkaita auta. Tämän lisäksi erään keskustalaisen kansanedustajan kirjoitus terveyspolitiikasta löytyy Iisalmen Sanomista.Santavuoren blogi heittää nyt osaltaan haasteen puolueille, ensin kokoomukselle ja keskustalle. Nyt on aika tarttua tähän ongelmaan, ennen kuin on liian myöhäistä! Käykää puolustamaan asukkaiden oikeuksia ja ennen kaikkea heidän terveyttään!

Ruotsalaiset ja kristilliset, missä olette? Entä vihreät, ymmärrättehän jo, että tuulivoimalarakentaminen on luonnon tuho? Vasemmistoliitto ja sosiaalidemokraatit, pallo on heitetty myös teille sekä kaikille muillekin puolueille, jotka jäivät tässä mahdollisesti mainitsematta.

Nyt on aika tehdä jotain!

PS. Blogin lukijat, levittäkää haastetta yli puoluerajojen. Blogin kommentointi on nyt avoin myös kirjautumatta, mutta kaikki viestit moderoidaan ja vain asialliset pääsevät läpi.


Lue lisää:

Kalmari, Anne (kesk.). Kirjallinen kysymys tuulivoimalan äänen aiheuttamista ongelmista alueen asukkaille. Kirjallinen kysymys KK 452/2016 vp. Saatavilla: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KK_452+2016.pdf

Tiilikainen, Kimmo (kesk.). Vastaus kirjalliseen kysymykseen tuulivoiman äänen aiheuttamista ongelmista alueen asukkaille. Vastaus kirjalliseen kysymykseen KKV452/2016vp. Saatavilla: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KKV_452+2016.pdf

Tiilikainen, Kimmo (kesk.). Svar på skriftligt spörsmålomde problem som ljudet från vindkraft-verk medför för de boende. Svar på skriftligt spörsmålSSS452/2016rd. Saatavilla: https://www.eduskunta.fi/SV/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/SSS_452+2016.pdf

Heikkinen, Hannakaisa. Tuulivoimarakentaminen on myös terveyspolitiikkaa. Iisalmen Sanomat 30.09.2016. Saatavilla: http://www.iisalmensanomat.fi/news/tuulivoimarakentaminen-on-mys-terveyspolitiikkaa/

14.10.2016.

3 kommenttia:

 1. Niin, nykyinen ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) ei vastannut välikysymyksen varsinaiseen kysymykseen.
  Tuotantotuen lähetekeskustelussa eduskunnassa vuonna 2010 hän puolusti tuulitariffia voimakkaasti todetessaan sen olevan "älykkäästi sidottu sähkön markkinahintaan".

  "Hallituksen esitys uusiutuvan energian tuotantotuista on hyvä kokonaisuus...Se on hyvä sen takia, että siinä on älykkäällä tavalla sidottu nämä tukimekanismit markkinalähtöisesti tuulisähkön osalta sähkön markkinahintaan..." (http://kansanmuisti.fi/session/87-2010/4/)

  Katastrofiksihan se on osoittautunut taloudelle, luonnolle, lähiasutukselle ja kuntien päätöksenteolle.

  Poliitikot ovat tuhon aiheuttaneet. Onneksi nyt näkyy pientä liikehdintään vastuullisuuden suuntaan...

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista nähdä pystyvätkö muut puolueet kuin persut lähtemään puolustamaan ihmisiä.

  Politiikoillehan ei tunnetusti ole helpoin rasti myöntää tekemiään virheitä,varsinkaan kun on "oma lehmä"ollut ojassa ja syvällä.

  Itsekin ollut aina vankkumaton keskusta,kokoomus kannattaja.Siitä kiitokseksi saanut kodin,omaisuuden,oman ja perheen terveyden menettämisen.Julkisesti hullun leiman otsaan,ko.puolueiden venkoilun ja vastuun pakoilun

  Pistää kyl miettimään mitkä puolueet ovat oikeasti meitä Suomen kansalaisia varten,mitkä puolueet pitävät oman henk.koht edun tärkeämpänä kuin kansalaisten edun.

  VastaaPoista
 3. Päätös asukkaiden oikeuksien ja terveyden puolesta vaatii paljon, se on totta. Se on kuitenkin pakko tehdä ja nyt on todellisuudessa jo kiire, niin paljon vakavastikin sairastuneita jo on.

  Kukaan suomalainen poliitikko tuskin haluaa Saksan mallin mukaista tilannetta...

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.