19.3.2016

Kuka sammutti valot?

Aioin kirjoittaa yllä olevalla otsikolla alunperin teemasta Earth Hour. Vastaan tuli kuitenkin paljon akuutimpaa, joten säästetään säästäminen tuonnemmaksi.

Teollisen tuulivoiman jalkoihin joutuneiden kansalaisten puolia pitävä Tuulivoima-kansalaisyhdistys kokousti tänään. Yhtenä isona aiheena oli infraääni.

Eija-Riitta Korhola ehti jo päivittää infraääniseminaarin sanoman blogiinsa: Nykyisen syöttötariffin mahdollistamien tuulivoimahankkeiden rakentaminen muuttaa suuren osan Suomen länsirannikosta asuinkelvottomaksi. Kyllä, luit oikein.

Satakunta, rannikko-Pohjanmaa, Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa muuttuvat asuinkelvottomiksi alueiksi infraäänisaasteen myötä, kun ensimmäinen syöttötariffikausi on viety päätökseen.

Siinä sanomaa kerrakseen. Sammutetaanko valot näiltä alueilta?

Tämäkö on niin sanotusti poliittinen tahtotila? Jos, niin kuka sammutti järjen valon vai löytyisikö poliittisilta päättäjiltä tähän vielä pelastus?

Päiv. (korj. kirjoitusvirhe)  21.03.2016.

5 kommenttia:

 1. Minä en ole havainnut mitään meluhaittaa tai infraääniä tms tuulivoimaloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä se nyt sitten oli. Viimeinen niitti tuulivoimakeskustelulle. Anonyymi ei ole havainnut ongelmia.

   Pistetään pillit pussiin ja lähdetään kotiin.

   Poista
  2. No en ole minäkään ja olen ollut S-.joella kymmeniä kertoja viikkoja kerralla.Mutta ssaahan jtk.sähköstäkin oireita tai home busseista, että siihen en ota kantaa.. Tuulivoimalla tuotettu sähkö on kuitenkin turvallisinta sähköä, eikä ole myrkkyjätteitä "haudattavaksi" jälkipolville.Ydinvoimalat ovat aina arvaamattomia ja väärissä käsissä räjähtäväpommi.
   Mutta sitä ihmettelen, että miksi näitä tuulivoimaloita ei tehdä alueille missä ei ole asutusta, kuten Lappiin! tai muille saloseuduille, niitähän meillä riittää.

   Poista
  3. Nimetön. Sinä olet tyypillinen esimerkki lhmisestä joiden mielipiteillä EI ole MITÄÄN ARVOA...Kun Pidät Omaa suppeaa kokemusta joinain Todisteena MISTÄÄN ASIASTA.Ennenkuin Olet asunut esm.6kk 24/7 jossain talossa joka sijaitsee 2km jostain tuulivoimaalueesta... Niin kannattaa Pitää Suunsa Kiinni..Ja Mielipiteet Tyhjän arvoisina..

   Lisäksi Pidän Naivina..Suoraan sanoen Idioottimaisena Luulosi että Tuulivoima MILLÄÄN TAVALLA Korvais/Pysäyttäis Ne Suomessa olevat Ydinvoimalat.

   Ja Miksi Haluat Muitten Kärsivän Sun EKO Terrorismin takia..Pistäisit SIITÄ VAAN Lappilaisten ja niitten elukoitten kärsimään Sun Omas EKOFacismisi takia..HEILTÄ KYSYMÄTTÄ..

   MINKÄHÄN TAKIA Ne/Te VIHERTERRORISTIT ETTE HALUA Näitä Tuulivoimalatoita OMILLE TAKAPIHOILLENNE..?

   Kun kerran NÄIN TÄYDELLISIÄ OVAT...??

   Poista
 2. Siinä tapauksessa olet onnellisessa asemassa. Tuulivoimalamelusta kauempana voimaloista harvemmin kärsitään, vaikkakin "paras" etäisyys, jonne joku kertoi tuulivoimalamelun kuuluneen on 9 km kovalla tuulella.

  Infraääntä sen sijaan riittää normaalioloissakin kauemmaksi, valitettavasti.

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.