5.2.2018

Santavuoren tuulivoimaloiden infraääni mitattavissa Seinäjoellakin

Ilmajoen puolella sijaitsevan Santavuoren tuulivoimala-alueen tuottamaa infraääntä on mitattu Aunio Groupin toimesta. Mittaukset on tehty syys-joulukuun 2017 aikana kahdeksan infraäänimittarin verkostolla.

Tuulen alapuolella voimaloiden tuottamaa infraääntä esiintyi mittausten mukaan kauimmaisessakin mittarissa noin 21 km:n päässä Seinäjoella.


Infraäänimittarit oli sijoitettu eri etäisyyksille Santavuoren voimala-alueesta. Suurin osa mittareista sijaitsi Ilmajoen puolella, osa Kurikassa ja yksi mittari oli Seinäjoella ja yksi Vähässäkyrössä. Vähänkyrön mittari oli noin 5 km:n etäisyydellä Torkkolan tuulivoima-alueesta.

Mittaustulokset osoittavat, että Santavuoren lähialueella tuulivoimaloiden tuottama teollinen infraääni on "lähes päivittäistä". "Kauempana infraäänen esiintyminen on riippuvainen tuulen suunnasta. Tuulen alapuolella infraääntä esiintyi kauimmaisissakin mittareissa" noin 21 km:n päässä Seinäjoella.

"Mittaukset osoittivat selvästi, että tuulivoimaloiden infraääni etenee laajalle alueelle tuulivoimaloiden ympäristöön. Erityisesti tuulen alapuolella voimaloista infraääni voidaan havaita kymmenien kilometrien päästä."

Miten Ilmajoki, Kurikka ja Seinäjoki, samoin kuin Vaasa ja muut kunnat suojelevat asukkaitaan tuulivoimaloiden infraääneltä? Evakuoimallako ihmiset kymmenien kilometrien säteellä voimala-alueista?

On vain ajan kysymys, kun tähän asiaan on todella otettava Suomessa kiinni.


Lisätietoja:

http://www.auniogroup.com/2018/01/15/ilmajoen-alueen-tuulivoimaloiden-infraaanimittaukset/

http://www.auniogroup.com/extp/IJ_201710_1.html

2 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä, että infraäänien leviämisestä saadaan mittaustuloksia. Valitettavasti terveydenhuoltomme ei ole kovin hyvä paikallistamaan sekä hoitamaan varsinaisia syitä, vaan keskitytään oireiden hoitoon lääkkeillä. Näin ei esimerkiksi saada selville kohonneen verenpaineen todellista syytä, kun sitä aiheuttajasta huolimatta hoidetaan verenpainelääkkeillä. Tuulivoima-alueden käyttöönoton terveysvaikutukset voitaisiin todentaa myös potilastietojen perusteella ja vertailla tiettyjen oireiden tai sairauksien esiintymistä ennen ja jälkeen tuulivoimarakentamista. Suomalaiset ovat peloteltu ilmastomuutoksen vakavuudella ja hölmöt ratkaisut sen torjumiseksi aiheuttavat tuhoa kauniissa luonnossamme ja vaikuttavat kansanterveyteemme sekä talouteemme negatiivisesti.

    VastaaPoista
  2. Näinhän se on. Kommenttina tähän kohtaan

    "terveysvaikutukset voitaisiin todentaa myös potilastietojen perusteella ja vertailla tiettyjen oireiden tai sairauksien esiintymistä ennen ja jälkeen"

    että kuulemma Ilmajoki-Kurikka-Jalasjärvi -alueen terveysviranomaiselle on ehdotettu paikallisten ihmisten oireilun selvittämiseksi hankkeen käynnistämistä, mutta ehdotus tyrmättiin alkuunsa. Väistämättä tulee mieleen, että kyse on todellakin uskosta tuulivoimaan...

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.