10.6.2016

Kuka suojelee lapsia tuulivoimaloiden haitoilta?

Toinen maakuntalehti, Pohjalainen, samoin kuin lehti Satakunnan puolella, on julkaissut lasten puolesta kirjoitetun vetoomuksen hallinto-oikeuksien tuomareille, kuntakaavoittajille, sidosryhmille ja valtuutetuille.

Kirjoittaja pyytää ihmisoikeuksiin vedoten:
"Suojelkaa etenkin lapsia tuulivoimaloiden terveyshaitoilta mm. Suomen perustuslain, kuntalain, maankäyttö- ja rakennuslain, yhdenvertaisuuslain ja ympäristönsuojelulain eri pykälien velvoituksilla."
Tämä sama vetoomus on enemmän kuin paikallaan myös Santavuoren ympäristössä, jonka välittömässä vaikutuspiirissä on useita kouluja ja päiväkoteja - oppilaat ja pienet lapset altistuvat infraäänelle 24/7 lukukausinaan, kouluissa ja kodeissa. Kuka kantaa vastuun seurauksista?

Tuulivoimalat ajavat ihmisiä pakkomuuttoon.
"Miksi tuulesta rikastuvat kieltävät infraäänien haitat eläville olennoille? Miksi infraäänien haittoja ei Suomessa tutkita? Miksi ihmisiä käytetään koe-eläiminä?

Miksi toiset altistetaan ihmiskokeilla tuulivoimaloiden aiheuttamille terveyshaitoille? Miksi alistua terveyshaitoille jo vauvaiästä saakka? Miksi tuulivoimaloiden terveyshaitoista kärsivien kokemuksia vähätellään?

Miksi lääkärit/tutkijat eivät jo havahdu väestön ja etenkin pikkulasten vakaviin terveysuhkiin? Miksi lapsiperheet ajetaan kauas kodeistaan? Miksi tuulivoimapakolaisuus on jo käsite Merikarvialla, Porissa ja myös muualla Suomessa?"
Mielipidekirjoituksen perässä on myös ajattelemisen arvoisia kommentteja.

10.6.2016.

1 kommentti:

  1. Samaa olen itsekin murehtinut, ja sen tiimoilta miettinyt saisiko omat lapset jonnekin naapurikunnan kouluun opiskelemaan edes vähän kaueammaksi noista Santavuoren myllyistä. Ei taida vain etelä-pohjanmaalla kohta sellaista kuntaa olla missä ei myllyjä olisi.. Toivon todella että kun tietoisuus myllyjen terveyshaitoista lisääntyy ja niiden haitat koskettavat yhä useampaa suomalaista (ehkä jonain päivänä jotakuta riittävän vaikutusvaltaistakin), päättäjät alkaisivat oikeasti ajattelemaan ihmisten terveyttä ja puuttumaan uusiin tuulipuistohankkeisiin sekä jo olemassa oleviin tuulipuistoihin. Toivon että jaksat jatkaa tämän blogin parissa siihen saakka ja jakaa tätä tärkeää tietoa meille vanhoille ja uusille seuraajille.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.