10.2.2020

Koko Suomi tuuliajolla

Maanantaita 10. helmikuuta 2020 vasten yöllä tuulenpuuskat nousevat paikoin yli 20 metriin sekunnissa (kartan tummansiniset / violetit alueet). Vaalean- ja tummanpunaisilla alueilla puuskatuulen nopeus jää alle 20 m/s. Ennustettu tilanne kartalla klo 5.00, minkä jälkeen pahimman pitäisi helpottaa.

Kuvakaappaus: Windy.com.

Alkuyöstä sähköttömiä talouksia oli yli 11.000, mutta tilanne tulee pahenemaan, todennäköisesti nopeastikin. Sähkökatkokartta löytyy Energiateollisuuden sivuilta.

Miten kauas luulette tuulivoimaloiden painepulssien nyt leviävän? Ei ole mitään väliä, vaikka kyseistä ääntä ei kuule, myötätuuleen - mikäli tietenkin voimalat kestävät olla käynnissä - painepulssit leviävät nyt todella kauas, todennäköisesti ainakin sadan kilometrin päähän voimala-alueista. Ongelma ei siten todellakaan ole vain "tuulivoimapaikkakuntien".

Terveyshaittaa ja itselle epätyypillisiä oireita voi hyvinkin tulla, erityisesti kun edellinenkin yö oli kovatuulinen ja altistus on monella kestänyt jo kauemman. Jos apu on tarpeen, sen soittamisessa ei pidä viivytellä!

Voi erittäin perustellusti sanoa, että koko Suomi on täysin tuuliajolla.


Lisätietoja:

https://www.windy.com/fi/-Tuulenpuuskat-gust


https://www.sähkökatkokartta.fi/#/nyt


http://santavuori.blogspot.com/2016/10/ensimmaiset-oireet-infraaanesta.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.