5.5.2016

Tuulivoimaloitako Ilmajoen rajat täyteen?

Ilmajoen kunnan kaavailut jatkuvat. Kunnassa on nyt valmistunut kaavaluonnos tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaavasta.

Kuulutuksen mukaan kaavaluonnos koskee koko kuntaa. Todellisuus on kuitenkin jälleen hiukan toinen, sillä voimalat on sijoitettu luonnoksessa lähes järjestään kunnan rajoille, joten Ilmajoen tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaava koskee mitä enimmässä määrin myös sen naapurikuntia: Kurikka-Jurva-Jalasjärveä, Seinäjoki-Peräseinäjokea, Isokyröä ja Laihiaa.

Vai mitä sanotte tästä?

Karttakuva: lähde Ilmajoen kunta, grafiikka Ilkka-lehti 29.04.2016.

131 teollista tuulivoimalaa asutuksen keskelle! Sitä paitsi karttaan ei ole merkitty jo olemassa olevia Mansikkavuoren 2 ja Santavuoren 17 voimalaa, joten suunniteltu teollisuuslaitosten määrä olisi yhteensä 150.

Kaavaluonnos on nähtävillä Ilmajoen kunnan teknisellä osastolla 31.5.2016 saakka. Aineisto löytyy myös Ilmajoen kunnan kotisivuilta. Mielipiteet kaavaluonnoksesta tulee osoittaa kirjallisina tai sähköpostitse kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippolalle (os. PL 20, 60801 Ilmajoki, lisätiedot 044-4191334).

Kunta järjestää kuulemma yleisötilaisuuksia toukokuussa erikseen ilmoitettavina aikoina. Mahtaako kutsu tulla myös naapurikuntien asukkaille, sillä heidän niskaansahan haitat tulisivat yhtä lailla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.