27.5.2016

Korvasärky tuttu vieras

Ilmajoki-lehti kirjoitti 10.5.2016 Nopankylän Kaatajan alueen tuulivoimakaavailujen yhteydessä myös kuulumisia Vähästäkyröstä. Siellä Torkkolan alueelle rakennettiin vuosi sitten kesällä 16 teollista tuulivoimalaa. Korvasärky on sen jälkeen ollut jatkuva vieras haastattelun antaneella alueen asukkaalla.


Ilmajoen kunnantalolla viikkoa myöhemmin pidetyssä tuulivoimakaavaluonnoksen tiedotustilaisuudessa 17.5.2016 kävi ilmi, että korvasärystä kärsitään jo nyt myös Santavuoren tuulivoimaloiden vuoksi. Kohdassa (noin) 1:08 eräs Koskenkorvan asukas kertoo Santavuoren tuulivoimaloiden aiheuttamista terveyshaitoista. Hän asuu perheineen lähimmästä voimalasta noin 1,5 kilometrin etäisyydellä.
"Mut ajaa tänne vain ja ainoastaan ne terveysvaikutukset. Mä kestän myllyjen mölinät ja märinät ja kaikki ne mitä se on aiheuttanut, mutta sitä terveyshaittaa mä en kestä. Mä saan siitä oireita ja tänään tytär sanoi, että saa oireita. Siis lapsi.

Mulla nytkin särkee korvia ihan hirveästi, välillä enempi, välillä vähempi. Tämä oikeasti aiheuttaa terveyshaittoja, ainakin olen sen henkilökohtaisesti niin kokenut. Se on vielä pahempi, jos sitä tulee lapselle, aikuinen kestää kaiken, mutta kun se kohdistuu lapseen, se ei ole oikeasti oikein."
Millä oikeudella ihmiset laitetaan kärsimään tuulivoimamelusta ja tuulivoimaloiden aiheuttamista terveysongelmista - kodissaan?! Paikassa, jonka he ovat itse kodikseen valinneet ja työllään maksaneet, kukaties sen omin käsin rakentaneet tai korjanneet taikka suvultaan perineet. Missä on suomalaisten omaisuuden suoja ja oikeus terveelliseen ja turvalliseen elinympäristöön?

27.5.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.