26.9.2016

Infraääniongelma on todellinen

Joku voi kritisoida tuulivoimaloiden infraäänen leviämismallinnusten esittämistä pelotteluksi. Mutta kenen intresseissä olisi pelotella tällaisella asialla? Jokainen normaali ihminen käyttäisi mieluummin aikaansa johonkin muuhun kuin tuulivoimala-alan aiheuttamien ongelmien tai sen aikaansaamien terveysongelmien selvittelyssä.

Merikarvian tuulivoimainfon sivuilla auotaan tarkemmin syitä kartan esittämiselle (boldaukset ja kirjoitusvirheiden korjaukset tämän blogin):

"Tarkoitus on pyrkiä kuvaamaan ja mallintamaan infraäänen taso paikan funktiona sellaisella suureella, mikä korreloi infraäänipäästön haitallisuuden kanssa ihmisten terveyden kannalta eli sairastumisnopeuden kanssa." 

"Tarkoitus ei ole pyrkiä laskemaan mahdollisimman eksaktisti fysikaalisia suureita, kuten infraäänenpainetasoja, vaan mallinnuksen tarkoitus on ennen kaikkea pyrkiä ennakoimaan ihmisten sairastumista lähitulevaisuudessa eri alueilla. Mallin laskema käyrästö on kalibroitu alustavasti empiiristen havaintojen pohjalta. Sekä mallinnusmenetelmää että empiiristä kalibrointia on tarkoitus tarkentaa sitä mukaa kun tilanne kehittyy ja tietoa ja kokemuksia kertyy lisää."


Lopuksi se kaikkein tärkein, miksi myös Santavuoren blogi haluaa nostaa asian esille:

"Toivomme, että nämä mallinnustulokset osaltaan auttaisivat ymmärtämään tuulivoimaloiden infraäänipäästön aiheuttaman terveysongelman mittakaavan ja havahduttaisivat päättäjiä toimimaan ripeästi."

Olemme erittäin vakavan asian edessä, johon yhteiskunnan ja poliittisten päättäjien on pakko reagoida, ennen kuin todellakin on liian myöhäistä yksittäisiä ihmisiä ja myös suuria massoja ajatellen. Tämä ei ole vain paikallinen ongelma, vaan koskettaa myös kaupunkeja ja niitä kuntia, joihin tuulivoimaloita ei edes aiota rakentaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.