27.3.2020

Hesalaiset hei,

luin, että teidät yritetään teljetä Uudellemaalle. Hallitus ja eduskunta eivät vissiin vielä onnistuneet siinä.

Moni on kuitenkin paennut mökilleen - Iltalehtikö se oli, joka puhui mökkipakolaisista. Takavuosina oli venepakolaisia, muistanette varmaan. 

Sen jälkeen on ollut ihan kotoperäisiä tuulivoimapakolaisia, mutta niistä tuskin olette muualta lukeneet kuin korkeintaan persujen lehdestä. No, onhan valtamedia kirjoittanut ivallisia kirjoituksia aiheesta.

En oikein tiedä, toivoisinko teidän pääsevän ohi esteiden mökillenne vaiko en.

Ymmärrän kyllä, että teljetyksi tuleminen on kamalaa, mutta mikä hinku teillä mökillenne on? Sehän on jo todennäköisesti tuulivoimaloiden infraäänipäästöjen alla.

Mahdatteko olla kuulleetkaan asiasta?

Aihetta on kyllä pimitetty systemaattisesti, koska suurin osa mielipidekirjoituksista on jätetty julkaisematta ja uutisia on tehty vain nimeksi - tai jos jotakuta on haastateltu tuulivoiman terveyshaitoista, on saman jutun kylkeen rustattu "faktaruutuja" ja joka-alan-asiantuntijan lausuntoja siitä, että terveyshaittoja ei ole tieteellisesti todistettu tai että tuulivoimalan melu on kuin jääkaapin hyrinää ja luonnossakin on infraääntä. 

Se on lievästi sanoen hämmästyttänyt. Jos joku kertoo mistä tahansa muusta sairastumisestaan, ei vastaavaa rumbaa nähdä. Esimerkiksi nyt, kun julkkis toisensa perään sairastuu koronavirukseen, ei lehdissä ole asiantuntijalaumaa kiistämässä heidän sairastumistaan.

Ovatkohan nuo selitykset tuulivoiman terveyshaittojen mitätöimisestä menneet teihin täydestä? Siltä se on ainakin täältä katsoen näyttänyt ja tunnen kyllä lievää myötähäpeää... Aiheesta löytyy nimittäin tosi paljon tutkimusta, kymmenien vuosien ajalta, mutta ehkä ette ole olleet tietoisia siitä.

Älyttömän mollaamisen varjossa on kuitenkin teiltä salaa kaavoitettu maa jo lähes täyteen tuulivoimaloita. Ei fyysisesti, sillä eiväthän ne kaikkialle näy, mutta käytännössä melkein paikassa kuin paikassa infraäänimatto peittää jo luonnon ja mökkimaisemat. 

Ja ikävä sanoa, mutta mökeillä melusaaste on helposti vieläkin pahempaa kuin kuivalla maalla. Vesistöt kun moninkertaistavat kaikkien äänien kulun.

Jos ette tiedä, täällä on tehty vuosikausia kaikkensa tuulivoimaloiden aiheuttaman tuhon estämiseksi ja ympäristön säilymiseksi. Kepu teki ja tekee vieläkin monissa kunnissa karhunpalvelusta ajamalla voimaloiden kaavoittamista. Raha - sehän heitä siihen houkuttaa, myisivät vaikka mitä rahasta! 

Ei muissakaan puolueissa tosin paljon hurraamista ole. Lisäksi oikeuslaitos on toiminut monen ihmisen kohdalla todella epäoikeudenmukaisesti ja monen lain yli on kävelty.

Mutta mitäs teet - valtamedia on sensuroinut yritykset herättää teitä ja tässä tilanteessa ollaan nyt: koti- ja mökkiseutunne on pitkälti pilattu. Mökillänne pääsette mahdollisesti osaksi jo siitä infraäänialtistuksesta, joka ihmisiä sairastuttaa joka puolella maata, minne voimaloita on rakennettu. 

On siis vaikea sanoa, toivoako vai ei teidän pääsevän pois ennen tiesulkuja. Täällä ei ole enää terveyden kannalta turvallisia paikkoja.

Sitä tässä toivon kuitenkin, että lopultakin havahtuisitte. Tietoahan on netti pullollaan, eikä se löydy THL:n sivuilta tässäkään asiassa. Kannattaa perehtyä itse niin kauan kuin netti on vielä pystyssä.

Ehkä tälle tilanteelle olisi silloin vielä jotain tehtävissä.

Jään kuulolle.

Nimim. Pohjalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.