28.10.2016

Kuka suojelee ihmisiä tuulivoimaloilta?

Ilkassa julkaistiin jo jokin aika sitten yhä ajankohtainen kirjoitus, jossa kysytään, kuka suojelee tuulivoimaloilta.

"Löytyykö [...] lääkäriä, joka määräisi koko väestölle tuulivoimaloiden kaltaista äänivärähtelyterapiaa 24/7 annostuksen ollessa kontrolloimaton? Nyt yhä useampi altistuu yhden tai useamman tuulivoimalan tuottamille äänenpaineaalloille jatkuvasti. On muistettava, että matalataajuiset äänet kulkeutuvat kauas lähteestään ja vaikka annostus olisi pienikin, altistus on ympärivuorokautista. Mitkä ovat seuraukset? Missä turvallinen annostus ihmiskeholle on määritelty?"

Niinpä. Santavuorenkin voimalat levittävät infraääntä kontrolloimatta ympäristöönsä todella laajalle. Niiden annostus on todella suuri, se on tullut tässä jo koettua.

Kuva: Pixabay.com.

"Saksan Baijerissa on käytössä suojaetäisyytenä 10 x voimalan kokonaiskorkeus ja vastaava laki on tullut vastikään voimaan myös Puolassa."

"Monissa maissa on käynnissä laajoja tutkimuksia terveyshaitoista. Kuinka terveyttä suojellaan Suomessa? Kantavatko paikalliset päättäjät vastuun, kun STM on useissa maakuntakaavojen lausunnoissaan suosittanut kahden kilometrin suojaetäisyyttä? Myös tautiluokitus ICD-10 tunnistaa infraäänen haitat koodilla T75.2 – ilman syytäkö?"

Missä on meidän suojaetäisyytemme??? Sen pitäisi olla ainakin 10 kilometriä, mutta todennäköisesti paljon enemmän, jotta ihmiset eivät sairastuisi. Koko ajan tulee tietoon uusia oireilevia.

Kuka suojelee asukkaita Suomessa???


Lue lisää:

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/kuka-suojelee-tuulivoimaloilta-1.2119548

http://www.abounderrattelser.fi/news/2016/09/vem-skyddar-folk-mot-vindkraftverken.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.