1.10.2016

Kymmenet perheet paenneet infraäänisaastetta

Suomen Uutisten ja Verkkouutisten mukaan kymmenet perheet ovat joutuneet pakenemaan tuulivoimaloiden infraäänisaastetta Suomessa. Teollisten tuulivoimaloiden infraäänen altistumisalueella asuu 650.000 suomalaista.

Poliittisten päätösten seurauksena Suomessa on viimeisten kahden vuoden aikana rakennettu ensimmäiset isot, teollisen mittakaavan tuulivoimalat. Lähiaikoina niitä on tulossa paljon lisää. Valtavien voimaloiden välittömässä läheisyydessä elää suuri joukko suomalaisia.

"- Tuulivoimaloiden infraäänen altistumisalueilla on jo nyt oireiltu vakavasti. Kymmeniä perheitä on jo joutunut jättämään kotinsa sairastumisen takia", toteaa perussuomalaisten Matti Putkonen ja jatkaa: "Vakavalla altistumisalueella elää tällä hetkellä 650 000 henkeä".

Kuva: Pixabay.com.

"- Jo ensimmäisen puolen vuoden aikana altistumisalueella oleville asukkaille on ilmennyt vakavia oireita mm. sydän- ja verikiertoelimistön oireet mm. infarktit sekä verenpaineen vaihtelu tuulivoimatuotannon vaihtelun mukaan, oppimisvaikeudet ja kehityshäiriöt, epilepsian ym. keskushermostollisten sairauksien paheneminen. Sairastumisten syy-yhteyden teollisten tuulivoimaloiden infraäänisaasteeseen ovat asukkaat konkreettisesti omalla kehollaan todentaneet. Kun asukkaat ovat poistuneet infraäänisaastealueelta, niin oireet ovat hävinneet jo parin kolmen päivän aikana. Kun asukkaat ovat palanneet infraäänisaastealueelle, niin oireet ovat välittömästi palanneet."

"- Ongelman erittäin merkittävän ja poikkeuksellisen suuren terveydellisen epävarmuuden vuoksi on tehtävä nopeasti vaadittavat päätökset, joilla eliminoidaan infraäänisaasteen aiheuttamat vakavat terveydelliset haitat. Ensimmäisessä vaiheessa kaikki rakentamisluvat tulee jäädyttää."

"- On oleellista huomioida, että ongelma kasvaa räjähdysmäisesti, ellei ongelmaan välittömästi puututa... Muuten meillä on edessämme suurin kansallinen evakoiden asuttamisprojekti sitten sotien, korostaa työmies Matti Putkonen."


Lue lisää:

Kymmenet perheet paenneet teollisen mittakaavan tuulivoimaloiden infraäänisaastetta - altistumisalueella 650 000 suomalaista. Suomen Uutiset 01.10.2016. Saatavilla: https://www.suomenuutiset.fi/kymmenet-perheet-paenneet-teollisen-mittakaavan-tuulivoimaloiden-infraaanisaastetta-altistumisalueella-650-000-suomalaista/

Ekberg, Siina (2016). PS:n Matti Putkonen: Tuulivoimalat pilaavat terveyden ja ajavat suomalaiset evakkoon. Verkkouutiset 01.10.2016. Saatavilla: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/putkonen_tuulivoimalat-55854

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.