19.10.2016

Merkittävää haittaa tutkavalvonnalle

Lukijapalautteena tullut poiminta Ylen uutisista muutamien päivien takaa:

"Oulun tuulivoimapuisto vastatuulessa - Puolustusvoimat: Merkittävää haittaa tutkavalvonnalle

Pääesikunta pitää hyvin todennäköisenä, että uudella sijoittelulla tai matalammilla voimaloillakaan ei tulla saavuttamaan riittävän vähäisiä vaikutuksia valvontakykyyn."

"Puolustusvoimien mukaan tuulivoimalat aiheuttaisivat niin huomattavia tutkavaikutuksia, että ne haittaisivat merkittävästi puolustusvoimien lakisääteistä aluevalvontatehtävää."

Kukaan ei kiistä, etteikö tuulivoimaloista ole haittaa puolustusvoimille, mutta sitä, että ihmisille olisi haittaa, ei ole tieteellisesti todistettu tai toteen näytetty... Onko Suomessa kokonaan kielletty oman ajattelun ja järjen käyttö?

Kuva: Pixabay.com.

Hyvä tietenkin, jos edes puolustusvoimien vuoksi jätetään rakentamatta. Ihmisiinhän nämä eivät mitenkään voi vaikuttaa, niinkö?

"Oulun keskusta sijaitsee noin 45 kilometrin, Utajärven keskusta noin 23 kilometrin, Muhoksen keskusta noin 32 kilometrin ja Ylikiimingin taajama noin 17 kilometrin etäisyydellä hankealueesta.

Kunkin voimalan nimellisteho olisi 4,5 MW, napakorkeus enintään 167 metriä ja kokonaiskorkeus enintään 235 metriä." 

Santavuoren 17 kpl:n 3,3 MW:n tehoisten voimaloiden perusteella voi sanoa, että 59 kpl 4,5 MW:n voimaloita on aivan järjetön suunnitelma - se tuhoaisi ihmisten ja eläinten elinolosuhteet ainakin 50 kilometrin säteeltä.


Lue lisää:

Sipola, Timo. Oulun tuulivoimapuisto vastatuulessa - Puolustusvoimat: Merkittävää haittaa tutkavalvonnalle. Yle. 13.10.2016.

19.10.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.