29.10.2016

Tukea tuen päälle

Tähän lehtikirjoitukseen liittyen on tullut Tuuliwatin vastaus, ehkä moni jo lukikin sen:

"'Yrityksen kotimaiset omistajat maksavat veronsa tuloksesta omien yhtiöidensä verotuksessa Suomeen', Tuuliwatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen vastaa.

Mankala-periaatteella toimivat yhtiöt eivät välttämättä joudu maksamaan veroja, sillä ne luetaan voittoa tuottamattomiksi yhtiöiksi.

Verot on kuitenkin maksettava viimeistään siinä vaiheessa, kun osakkaat myyvät sähkön edelleen markkinoille tai käyttävät sitä omassa tuotannossaan.

Mankala-järjestelyssä osakeyhtiön osakkaat rahoittavat laitoksen rakentamisen ja ylläpidon. Vastavuoroisesti ne saavat rakennetusta laitoksesta sähköä omakustannushintaan." 

Kuva: Pixabay.com.

Eli ensin saadaan investointitukea ja ties mitä muuta tukea, eikä sitten tarvitse maksaa veroja ja jos ja kun sähköä käytetään omassa tuotannossa, laitetaan se ensin syöttötariffituettuna verkkoon ja ostetaan sieltä takaisin. Tämä tieto on tullut taannoisesta Porin suunnalla pidetystä promotilaisuudesta...

Onko kovin todennäköistä, että muilla tuulivoimayhtiöillä olisi ihan selvät yhtiöjärjestelyt ja tuulivoimayhtiöt maksaisivat veroja vai mahtaako niillä kuitenkin olla vastaavanlaiset kiemurat, jolloin nekin luetaan "voittoa tuottamattomiksi yhtiöiksi"?


Lue lisää:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/tuuliwatilla-on-nolla-ty%C3%B6ntekij%C3%A4%C3%A4-ja-omintakeinen-verotus-toimitusjohtaja-kertoo-mist%C3%A4-on-kyse-1.166248

29.10.2016, päivitetty (viimeistä kpl:tta) 30.10.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.