6.10.2016

Uhrataanko koko läntinen Suomi?

Päivän uutisoinnin seurauksena liikenne Santavuoren blogissa on ollut vilkasta. Hienoa, että olette löytäneet tänne, joskin mieluisampaa olisi blogata aivan muista aiheista kuin tuulivoimasta.

Merikarvian tuulivoimainfon sivuilla oleva infraäänen leviämismallinnus sisältää kaikki merkittävän kokoiset, jo rakennetut voimalat sekä syöttötariffiin päässeet vielä vuosien 2016-2017 aikana rakennettavat voimalat. Se ei kuvaa niitä lukuisia hankkeita, joita näiden lisäksi on vireillä.

Alle nostettu täystuulituho Suomen länsirannikolla kuvaa tilannetta tuulivoimakaavoituksen suhteen pohjalaismaakunnissa ja Satakunnassa. Eikä sekään kuvaa aivan täysin ajantasaista tilannetta, sillä todellisuus on vielä karumpi - hankkeita on enemmän ja muutama kartta odottaa sivustolle laittamista...


Läntisen Suomen tilanteen päivittäminen on valitettavasti jäänyt odottamaan ehtimistä ja jaksamista.

Santavuoren tuulivoima-alueen rakentaminen maaliskuusta lähtien on nimittäin sekoittanut totaalisesti elämämme. Infraääni leviää käytännössä lähes tauotta Santavuoren ympäristöön, monien kilometrien päähän. Infraäänen leviämisen tietää omasta oireilustaan, ensin korvaoireista, sitten muun muassa verenpaineen äkillisistä heittelyistä... Kun infraäänisaasteelle on herkistynyt, oireita tulee jopa 30 kilometrin päässä. Arjen pyöritys ja tuulivoimaharrastus ei ole aivan sujunut suunnitellulla tavalla.

Karttojen tilannetta ajatellessa mietityttää melkoisesti. Uhrataanko koko läntinen Suomi luontoineen ja ihmisineen tuulivoimaloille? Kai se hiukan vaikuttaisi myös muuhun Suomeen, jos tällainen alue ja väkimäärä olisi poissa pelistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.