9.10.2016

Värähtelyenergian vaikutus

Infraääni on ääntä, joka värähtelee alle 20 Hz:n taajuudella. Taajuuden yksikkö on 1/s eli siis hertsi. Infraääni värähtelee toisin sanoen alle 20 kertaa sekunnissa.

Joko luitte tämän mielipidekirjoituksen? Sillai oikke kirjoittaa Länsi-Suomessa mm. seuraavasti:

"Tiedossa on, että matalataajuinen värähtelyenergia etenee todella kauas ja sitä on lähes mahdoton vaimentaa normaalein rakennusteknisin keinoin. Nyt väitetään, että suojaetäisyyksillä ei ole väliä. Todennäköisesti tuulivoima-alalla on voimassa käsitys, että kun mahdollisimman moni kärsii, niin se on jo sitten hyväksyttävää. 

Mielestäni tuulivoimalaitosten käyttöönottoon liittyvät ns. melututkimukset on kohdistettava painotetusti ihmisen kuuloalueen ulkopuolella olevan, matalataajuisen (alle 20 Hz), infraäänen eli värähtelyenergian vaikutuksiin elollisiin olentoihin. Oleellista ei todellakaan ole värähtelyenergian kuuluminen vaan sen vaikutus."


Kuva: Pixabay.com.

"Jokainen tietää resonanssin heilahdusta voimistavan vaikutuksen. Ominaisvärähtelytaajuuksilla pienetkin värähtelylisäykset kasvattavat voiman vaikutusta, sillä kudoksien ominaisvärähtelytaajuus on alle 20 Hz. Meidän pitäisi tutkia miten kudokset, hermosto, haima, maksa, sydän, aivot ja muut elimet sekä sikiöt pystyvät toimimaan ulkopuolelta tulevassa pitkäkestoisessa, matalataajuisessa, resonoivan värähtelyenergian vaikutuskentässä.

Vasta sitten, kun puolueettomasti, aukottomasti ja tieteellisesti oikeaoppisesti on todennettu, ettei tällaisella pitkävaikutteisella, kudoksia resonoivalla värähtelyenergialla ole minkäänlaista vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin, ovat tuulivoimalat terveydellisesti hyväksyttäviä."

Kysyin 6 kuukautta sitten, miten iso katastrofi oikein tarvitaan. Yhtäkään tuulivoiman uhria ei olisi saanut tulla. Mutta kuinka monta uhria oikein tarvitaan?

Onko Suomen valtio valmistautunut maksamaan heille korvauksia menetetystä terveydestä, ansionmenetyksestä, syntyneistä kustannuksista jne.? Sekin on tällä menolla edessä, muistanette lähimenneisyydestä esimerkiksi narkolepsiakatastrofin.


Lue lisää:


http://ls24.fi/artikkelit/oleellista-on-varahtelyenergian-vaikutus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.