19.1.2017

Don Quijotet

Töölöläinen- ja Kamppi-Eira -paikallislehdissä ilmestyi juuri pitkä juttu nykyajan Don Quijotesta. Haastattelussa perussuomalaisten Matti Putkonen kertoo, kuinka ryhtyi taistelemaan tuulivoimaloita vastaan. Juttu ohessa, mutta pääkohtia myös kirjoitettuina alla. Tekstit aukevat isommiksi klikkaamalla.

Putkonen kertoo kuulleensa ensi kertaa tuulivoiman terveyshaitoista viime elokuun lopussa Nakkilan torilla. Tuolloin eräs äiti kahden lapsensa kanssa kertoi hänelle omakohtaisia kokemuksia asiasta. - Tätä äitiä ei voi kuin kiittää!!

Tämän jälkeen Putkonen kävi myös Kurikassa ja Siikajoella ja tapasi yleisötilaisuuksissa yli 180 henkeä, joilla oli samanlaisia oireita. Lopullisesti hänen silmänsä aukesivat, kun hän kävi "vanhalla sukutilalla, josta oltiin muuttamassa pois tuulivoiman infraäänen aiheuttamien sairastumisten vuoksi - pienten lasten takia".


"Tällä hetkellä tiedossani on 300 perhettä, jotka ovat joutuneet lähtemään kotoaan evakkoon tuulivoimapakolaisiksi. Ihmiset ovat sairastuneet voimaloiden käynnistymisten jälkeen. Kaiken lisäksi näille samoille alueille on vielä suunnitteilla satoja tuulivoimaloita. Ei ole ihme, jos kansalaiset, joilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lähteä evakkoon, ovat todella vihaisia.”

"[...] minulle on nyt vahvistunut käsitys, ettei tuhansien ihmisten oireileva joukko voi muodostua pelkästään luulotautisista, kuten julkisuudessa on annettu ymmärtää."

”Olemme vaatineet tuulivoimaan liittyen kattavan terveysvaikutustutkimuksen tekemistä. Haluamme tietää, millaisia ovat olleet perusteet ja päätökset, jotka ovat sallineet tuoda myllyt lähes ihmisten takapihoille ilman tieteellistä selvitystä, näyttöä toiminnan haitattomuudesta terveydelle. Kansalaisilla on oikeus tietää, mistä tuulimyllyjen aikaansaama oireilu johtuu. Onhan päivänselvää, etteivät ihmiset pakene noin vain omista kodeistaan, jotka on kovalla työllä tehty. Nyt suuri joukko perheitä on joutunut lähtemään evakkoon.”

”Asia on selvitettävä perusteellisesti. On katsottava, onko tuulimyllyjen aiheuttama infraääni todella saanut tämän aikaan. Tuntuu kummalliselta, että poliittiset päättäjät, lähinnä demarit ja vihreät, kieltävät infraäänen olemassaolon. Infraääni on sotilaskäytössä kaikissa isoissa valtioissa. Se on oivallinen tyrmäysase.”

”On mitattava, kuinka voimakkaita infraäänet ovat. Tätä ei ole tehty Suomessa eikä juuri muuallakaan maailmassa, paitsi Portugalissa, Australiassa ja Kanadassa, joissa mittaustulokset ovat olleet todella hälyttäviä. Kaiken lisäksi meikäläiset tuulimyllyt ovat mittaluokaltaan jopa kolme kertaa suurempia kuin mainituissa mittauksissa olleet. Meillä myllyt myös asetellaan eri tavalla. Kun muualla tuulimyllyt pääasiallisesti ryhmitellään nauhamaisesti, meillä ne laitetaan ryppääseen, jolloin haastattelemani tutkijat ja fysiikan asiantuntijat ovat todenneet näin syntyvän moninkertaisesti kaikkia mahdollisia aaltoja. Ovathan myllyjen lapa-alueetkin valtavia.”


Eri puolilla maata on alettu empiä tuulivoiman rakentamista. Viimeisimpänä Muhoksella, jossa kunnanhallitus kaatoi tuulivoimayhtiön kanssa tekemänsä sopimuksen. - Millähän Kurikkaan saisi jäämään tätä viisautta, ennen kuin Kurikan kaupunki tuhoaa itsensä sekä Jurvan ja Jalasjärven ja naapurikuntiakin päätöksillään?! Ilmajoki on oppinut jo jotain, kantapään eli Santavuoren kautta...

”Kun saadaan ensimmäiset tiedot terveystutkimuksesta ja jos infraääni todetaan haitalliseksi, on harkittava, voidaanko aikaansaada väliaikaiskielto tuulimyllyjen käyttöön - esimerkiksi pysäytyksiä yön ajaksi. Tätä ihmiset ovat pyytäneet, jotta saisivat edes nukkua yönsä.” 

Haastattelussa Putkonen kertoo lähettäneensä asiaan liittyviä kiertokirjeitä tuhansittain ympäri maata.

”Ihmiset ovat kertoneet tapauksia, joissa esimerkiksi verenpaine nousee huippulukemiin, sydän rupeaa jyskyttämään, yöunet menevät, ilmenee ylenpalttista hikoilua, tinnitusta ja jopa migreeniä. Kaikkia en osaa edes kuvata. On kerrottu tapauksista, joissa pienet lapset kokevat pakokauhua ja huutavat: sammuttakaa se kone, sammuttakaa se kone. Ja sylivauvat ovat reagoineet aivan käsittämättömällä tavalla.”

Vauvat eivät ainakaan ole manipuloitavissa, kuten toimittaja jutussa toteaa.

Tai eläimet. Lehmien tiineys ei useinkaan ole lähtenyt enää käyntiin tai kiima noussut. "Myös emännillä on ollut paljon keskenmenoja."

"Ihmiset ovat käyneet puhumassa asiasta hyvin voimallisesti päättäjille, mutta turhaan. Kyllä syy-yhteys on muualla kuin luulotaudissa. On todettu, että kun asukkaat ovat poistuneet infraäänisaastealueelta, oireet ovat hävinneet jo parin kolmen päivän aikana. Mutta kun ihmiset ovat palanneet takaisin, oireilu on jälleen alkanut." "Altistumisaika on yleensä puolisen vuotta."

"Haluankin esittää vetoomuksen medialle. Älkää tehkö tuulivoiman läheisyydessä sairastuneista luulotautisia. Se on todella ala-arvoista journalismia ja loukkaa jo muutenkin rikki olevia kansalaisiamme. Odotettaisiinko nyt aivan rauhassa tulevien tutkimusten tuloksia, kunnes saamme varmuuden siitä, mistä oireet johtuvat."

Kiitos helsinkiläisille paikallislehdille juttujen julkaisemisesta! Olette isompia kuin itseään isona pitävä lehti!

Ja me, Don Quijotet, Santavuoren blogissa jo aiemmin siteeratun, Suupohjan Sanomissa ilmestyneen, naulan kantaan osuvan mielipidekirjoituksen sanoin:

"Tuulivoimaloiden vastustajia on kutsuttu Don Quijoteiksi. Parempaa arvostusta on vaikea saada, koska Don Quijotehan oli aikaansa edellä ja oikeassa vai näettekö vielä jossain tuulimyllyjä jyviä jauhamassa?" 


Lue lisää:

http://pitkaranta.blogspot.fi/2015/09/tuulivoimaloiden-kasvu.html

http://www.suupohjansanomat.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/alan-nousu-ja-tuho-1.2171543


2 kommenttia:

  1. Kiitos, aivan loistava tuulivoimalakatsaus!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hienoa, että etelän itsenäisesti ajattelevat lehdet julkaisivat jutun.

    Kyllä hesalaisilla ja muillakin siellä asuvilla ihmisillä olisi myös oikeus tietää, mitä täällä maakunnissa todellisuudessa tapahtuu.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.