3.1.2017

Valonpilkahdus Merikarvialle

Merikarvian synkkään tuulivoiman kaavoitustilanteeseen on alkanut pilkahtaa valoa.

Korvennevan osayleiskaava on mennyt asukkaiden lyttäämänä nurin Turun hallinto-oikeudessa. Kaavan lainvastaisuuden syynä on tutkavaikutuksien selvittämättä jättäminen. 

Satakunnan Kansan tämän päivän juttu aiheesta löytyy vierestä. Myös se on kirjoitettu kiitettävän selväsanaisesti, joten toivottavasti Satakunnassa alkaa järki vähitellen voittaa.

Merikarvialle ja sen välittömään läheisyyteen on suunniteltu käsittämättömät määrät teollisia tuulivoiman tuotantoalueita, kuten alla olevasta kartasta käy ilmi.

Merikarvian tuulivoimainfon mukaan kuntaan on suunnitteilla seuraavat tuuliteollisuusalueet: Korpi-Matti, Korvenneva, Köörtilä ja Halssi - joskin ainakin Korvennevan kaava on pienentynyt tällä välin ja nyt siis kaadettu hallinto-oikeudessa.

Siikaisten puolelle on jo rakennettu meluava ja ihmisiä sairastuttava Jäneskeidas ja suunnitteilla on Leppijärvi. Ahlaisiin on suunnitteilla Lammi. Kristiinankaupunkiin on rakenteilla Metsälä sekä suunnitteilla Västervik ja Mikonkeidas, puhumattamaan lukemattomista muista Etelä-Pohjanmaan puolen hankkeista.

Missähän Merikarvialla on ajateltu kuntalaisten asuvan kaavoituksen jälkeen? Mahtavatko puolustusvoimien tutkat osata näyttää ilmatilan yksiselitteisesti kaikkien muiden voimaloiden aiheuttamista häiriöistä huolimatta?

Mutta jospa kunta pääsisi vielä pälkähästä asukkaidensa sitkeän ja periksiantamattoman työn tuloksena!


Lisätietoja:

http://www.merikarviantuulivoima.info/

Kartta: kuvakaappaus Merikarvian tuulivoimainfon sivuilta

http://santavuori.blogspot.fi/2016/06/epauskon-paivana.html

1 kommentti:

  1. Merikarvialle ja Köörtilään rakennettavat tuulipuistot tekevät kunnasta aution. Kukaan ei sinne enää halua muuttaa ja pikkuhiljaa asukkaat katoavat tuulimyllyjen seasta parempiin kuntiin.
    Tätäkö kunnan viisaat päättäjät ajavat takaa.
    Näin ainakin saatte helposti hallittavan kunnan ei asukkaita eikä ketään joka on erimieltä päätöksistä.
    erkki pesonen, kesäasukas mutta kuinka kauan

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.