16.1.2017

Infraäänisimulaattori

Jos parodia ei ole mieleen, voi kokeilla vaihtaa genreä kauhuun - sillä erotuksella vain, että tämä painajainen on jo totta monella tuulivoimaloita riesakseen saaneella paikkakunnalla ja niiden naapurikunnissa.


Kyse on Pohjois-Pohjanmaan Muhoksen tuulivoimakeskustelun blogissa julkaistusta infraäänisimulaattorista. Sen tarkoituksena on selventää "tuulivoimaloiden tuottamien infraääniaaltojen etenemistä ja vaimentumista ympäristössään".

Blogin mukaan "simulointi osoittaa esimerkiksi, että 9:n voimalan aaltojen summautunut taso 5-6 km päässä voimala-alueen keskipisteestä vastaa yhden voimalan aiheuttamaa tasoa 2 km:n päässä voimalasta."

Haluaisitteko asua tuollaisen alueen sisällä? Haluaisitteko, että läheisenne joutuisivat elämään infraäänen alla? Tai että elämänne äänimaisema muuttuisi kertaheitolla teollisen inframelun määrittämäksi?

Enpä usko, että kukaan olisi valmis vaihtamaan luonnon rauhaa tai maalla asumista tai edes kaupunkiasumista inframeluksi.


Lisätietoja:

http://muhoksentuulivoimakeskustelu.blogspot.fi/2017/01/muhosperan-infraaanisimulaattori.html

Simulaatio: Muhosperä Wind Turbine Infrasound Simulation


Julkaistu 14.1.2017

1 kommentti:

  1. Pelottavaa, näyttää infraääni leviävän aika kauas. Sopisi viranomaistenkin vaatia vastaavia simulointeja ennenkuin myllyjä pystytetään

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.