13.1.2017

Perjantai 13. päivä: Verenpainetta

Infraäänen paahtaminen kahden vuorokauden ajan noin 25 kilometrin päästä teki tehtävänsä. Verenpaine nousi niin, että parin yön unet jäivät lähes välistä - mahdottomuus nukkua, kun levossa nousee syke ja veri pakkautuu entistä pahemmin päähän.

Syksyn verenpaineen seurannan keskiarvoihin nähden yläpaine on koholla 14 % ja alapaine yli 21 %. Mukana keskiarvoissa on sekä normaalin matalia lukemia että koholla olleita huonoja hetkiä.

Näin korkealla lukemat eivät vielä kertaakaan syksyn mittauksissa ole olleet. Verenpainemittarikin jo vilkutti. Prosentuaalista nousua normaaleista matalista arvoista ei uskalla edes laskea... Mutta mittari näyttää säännöllisesti matalia arvoja, kun "säätila" sen sallii.

Lepääminen ei onnistunut päivälläkään. Saa nähdä, millä tilanteen saa poikki ja kropan rauhoittumaan, kun ikinä aiemmin ei ole verenpaineen kanssa tarvinnut takuta.

Kuva: Pixabay.com.

Mutta eikö ole kummallista, että infraääni voi aiheuttaa terveyshaittaa, kun yhtäkään tuulivoimalaa ei ole  näkyvissä! (Toivottavasti se on muuten tulevaisuuden skenaario, ei yhtäkään voimalaa.) Onneksi näkyvissä ei ole tuulivoimalobbareita tai muitakaan huuhaa-puhujia. Tulisi mitä luultavimmin terveysvaikutuksia...

Lopuksi - kiitos lukijapalautteena tulleesta linkistä!

Kiitos Eija-Riitta Korholalle Santavuoren blogin twiittaamisesta! Nyt kun korkea verenpaine ei oikein anna postata pidemmästi, lukekaa hänen twiittaamansa toinen juttu. Irlannissa tuomioistuin on päättänyt, että tuulivoimalat ovat aiheuttaneet haittaa asukkaille - ja tuulivoimayhtiö on myöntänyt, että näin on.


Lue lisää:

https://twitter.com/ER_Korhola/status/819855178547478528

https://twitter.com/ER_Korhola/status/819074981812432896

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.