24.1.2017

Torkkolan tuuliteollisuusalueella Vaasassa

Elinkeinoministeri vieraili Torkkolan tuuliteollisuusalueella Vaasan Vähässäkyrössä maanantaina. Asukasnäkökulmaa vierailulle ei oltu järjestetty. Maakuntalehdet eivät kirjoittaneet vierailusta, ainakaan tänään, vaikka videolla näkyykin toimituksen auto.

Julkisuudessa Torkkolan lähiympäristön asukkaiden kärsimät haitat eivät muutenkaan juuri ole olleet esillä. Silti Torkkolan voimaloiden välkkeestä, melusta tai infraäänestä kärsitään niin korvakipuina kuin huonona nukkumisenakin. Tämänkin postauksen kirjoittaja tietää useampia henkilöitä, joille tulee voimaloista haittaa.

Mikä mahtaisi olla asukkaiden arkitodellisuuden koko kuva, jos sen joku haluaisi kartoittaa?


Video: Kai Ylikoski

Elinkeinoministeri vierailee Torkkolan tuulivoima-alueella. 23.1.2017

Julkaistu 23.1.2017
Mitä tapahtuu tuulivoimaloiden melulle ennen vierailua tuulivoima-alueelle? Elinkeinoministeri vierailee 23.1.2017 Torkkolan tuulivoima-alueella. Tuulen vaihtelua vai melumoodien käyttöä? 

https://www.youtube.com/watch?v=KRwzeuLvEtI

1 kommentti:

  1. Teollisuus on kyllä alana varsin mielenkiintoinen sekä moniulotteinen. Tuo tuulivoimaloiden meluhaitta tosin on kyllä todella harmillista.
    Olen itse selvittänyt tietoa liittyen teollisuuden mittauksiin ja kalibrointeihin - nämä kun ovat itselle niin hepreaa. Löysin hyvää tietoa muun muassa tältä sivulta: https://www.mittausjakalibrointipalvelu.fi/mittauspalvelu, jos muitakin kiinnostaa ottaa aiheesta enemmän selvää. Kiinnostaisi kovasti nähdä joskus paikanpäällä, kun tätä tehdään.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.