9.1.2017

Valoa pelastuslaitokselta, osa 1

Ylen mukaan pelastuslaitos vaatii sammutusjärjestelmiä tuulivoimaloihin. Tällä hetkellä ne ovat voimaloissa harvinaisia. Erittäin hyvä, että pelastuslaitos heräsi yön pimeydessä.

Kuva: Pixabay.com.

Tulipalon sattuessa palokunta voi ainoastaan eristää alueen ja pyrkiä sammuttamaan maahan putoilevat palavat osat. Tämähän nähtiin Haminassa ja sitä aiemmin hiljattain esimerkiksi Saksassa ja Virossa. Tulisi siinä Santavuoren alueellakin melkoista jälkeä, kun roihuava voimala heittelisi palavia osia ympäröivään maastoon 500-800 metrin säteelle, minimissään.

Uutiset ulkomaillakin jaksavat toitottaa, että tuulivoimalapalot ovat harvinaisia. Eivät ne niin harvinaisilta vaikuta, kun katsoo vaikkapa vain tätä lähdettä, johon on listattu yli 70 voimalapaloa - tai tätä lukijapalautteena tullutta linkkiä, josta löytyy lähes 2000 tuulivoimalaonnettomuutta! Monet niistä ovat sattuneet muutaman viime vuoden aikana.

Tv-ky:n uutisblogin mukaan 2020-luvulla Suomessa on odotettavissa moninkertainen määrä tuulivoimalapaloja. Ensi vuosikymmenellä voidaankin sitten sanoa, että tuulivoimalapalot olivat harvinaisia ennen yleistymistään. Lauseen informaatiosisältö olisi nolla, mutta ainakaan se ei olisi valetta.

Haminan loistavaa lämpötuulivoimalaa voi ihailla livenä Ilmastorealismin videolta. Samaan aikaan tuulivoimayhtiö kertoo Kymen Sanomille selvittäneensä voimalan syttymissyyn, mutta olevansa kertomatta sitä muille.

Ehkä tuulivoimayhtiö pelkää plasebo-efektiä tai tiedon julkistamisen aiheuttaman huolen vaikutusta voimalapalojen lisääntymiseen? Plasebo ja huolihan ovat kuulemma tuulivoimaloiden aiheuttamissa ongelmissa varteenotettavia ongelmien aiheuttajia ja niiden alkuperäisiä syitä.

Vai johtuuko pelko siitä, että järjen valo on vielä kovin harvinainen tuulivoiman pimeydessä? Tiedon julkistamisen yhteydessä voisi valo samalla lisääntyä muuallakin kuin tuulivoimaloiden valaisemassa yössä. - Mutta ei kannata pelätä, valo lisääntyy vääjäämättä koko ajan.


Lue lisää:

http://yle.fi/uutiset/3-9393356

http://pelastustieto.fi/pelastustoiminta/operatiivinen-toiminta/tuulivoimaloiden-sammutusjarjestelmat-harvinaisia-suomessa/

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/palaneiden-tuulivoimaloiden-muistopaiva.html

http://santavuori.blogspot.fi/2016/08/tuulivoimala-paloi-isselburgissa.html

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2017/01/haminan-vihreasta-ja-innovatiivisesta.html

http://www.kymensanomat.fi/Online/2017/01/09/Haminan%20Energia%20selvitti%20tuulivoimalan%20syttymissyyn%2C%20mutta%20sit%C3%A4%20ei%20kerrota%20julkisuuteen/2017321755464/4

http://www.gegenwind-vogelsberg.de/informationen/unfall/brand/

http://www.caithnesswindfarms.co.uk/fullaccidents.pdf

http://tvky.blogspot.fi/2017/01/tuulivoimalassa-hallitsematon-tulipalo.html

Päivitetty 10.01.2017 linkkejä ja lähes 2000 tuulivoimalaonnettomuutta listaava lähde.

1 kommentti:

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.