9.10.2017

Lappajärvellä yli 1000 vastustaa tuulivoimaa

Suomen pimeyteen on alkanut tulla valoa myös Lappajärven suunnasta. Siellä kunnanjohtajalle luovutettiin syyskuun lopussa Pitkäsalon tuulivoima-aluetta vastustava adressi. Nimiä tuulivoimaa vastaan kerättiin yhteensä 1.121 kappaletta.

Järviseudun Sanomien mukaan adressi toimitetaan kunnanvaltuustolle, joka ottaa aikanaan kantaa tuulivoima-alueen kaavoitukseen.

Kuva: Pixabay.com.

Järviseudun Sanomat jätti adressin uutisoinnin muuten hyvin vähälle - miksi? Yli tuhannen asukkaan mielipiteen ilmaus Lappajärven kokoisella paikkakunnalla on paljon. Wikipedian mukaan kunnan asukasluku on 3.135 ja yli 86,5 % heistä on yli 15-vuotiaita. Jokainen voi laskea siitä, kuinka suuri joukko kunnan yli 15-vuotiaista asukkaista on ilmaissut vastustavansa Pitkäsalon tuulivoimala-aluetta.

Lisäksi adressin luovuttajat kertoivat luovutustilaisuudessa kunnanjohtajalle "muun muassa monen adressin allekirjoittaneen huolesta tuulivoiman vaikutuksista ihmisten terveyteen."

Paikallislehti ei tätä kuitenkaan uutisoinut. Silti paikallislehden yhtenä tehtävänä, ehkä jopa tärkeimpänä, luulisi olevan tiedonvälityksen, myös ja kukaties ensisijaisesti asukkaiden näkökulmasta, vai kuinka?


Lue lisää:

http://jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2017/09/27/tuulivoima-adressiin-yli-tuhat-nimea/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lappaj%C3%A4rvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.