8.10.2017

Luontojärjestöjen hiljaisuus

Tuulivoiman vastustajat eri puolilla Suomea ovat monta vuotta yrittäneet kaikkensa herättääkseen luontojärjestöt tuulivoimakaavoituksesta väistämättä seuraavaan luonnon tuhoon. Joitain alueita on saatu säästettyä, mutta vähissä ovat ne luontojärjestöt, jotka tai joista edes muutama ihminen on joskus uskaltanut avata suunsa. Muutamia rohkeita paikallisjärjestöjä maakunnissa on, mutta kattojärjestöt - ne vaikenevat.

Tänään on valtakunnallinen hiljaisuuden päivä. Maakuntalehti Ilkasta löytyy hyvä yleisönosastokirjoitus aiheeseen liittyen, myös tuulivoimalamelu mainitaan.

Hiljaisuuden päivä on joskus ollut luontojärjestöjenkin tapahtumalistoilla, mutta kovin hiljaista sen suhteen on nykyään. Miksi?

Eivätkö luontojärjestöt enää uskalla puhua hiljaisuuden puolesta? Ovatko ne menettäneet toivonsa?

Eikö BirdLife Suomi - pääkallonpaikalla Helsingissä - uskalla sanoa ääneen, että TUULIVOIMALAT TAPPAVAT LINTUJA JA LEPAKOITA? Vaikka katastrofaalinen tilanne Ruotsin Skånessa on varmasti sen tiedossa? Vaikka Evira on todennut useiden lintujen kohdalla kuolinsyyn myös Suomessa virallisesti? Vaikka lintujärjestöä on ravisteltu asialla?

"Malli Siipirikkobongaukseen tulee BirdLife Suomelta, joka järjestää kyllä ansiokkaasti pihapiirin lintujen pihabongaustapahtuman tänä vuonna jo 12. kertaa, mutta joka on jättänyt maakuntien linnut oman onnensa nojaan tuulivoimakaavoituksessa. Pihabongaustapahtumalla saadaan tietoa monien lintulajien kannanvaihteluista - eikö olisi järkevämpää aktiivisesti suojella kantoja myös tuulivoimaloiden vaikutukselta kuin vain seurata kannanvaihteluita?"

Kuva: Pixabay.com.

Eikö Suomen luonnonsuojeluliittoa kiinnosta monimuotoisuuden tuho, joka tuulivoimaloiden rakentamisella aiheutetaan? Tai suojelualueiksi kaavoitettujen soiden joutuminen voimaloiden melusaasteen alle?

WWF Suomi - oletteko todellisuudessa poliittinen järjestö, ettekä luontojärjestö? Mitä te teette Suomen eläinten ja lintujen hyväksi - jääkarhuilla menee ihan hyvin, mutta kotoisilla eläimillämme tuulivoimarakentamisen takia ei?

Näettekö, miten energiapolitiikka jyrää luontoarvot? Koska te heräätte? Vai heräättekö te lainkaan?

Onko meidän pakko perustaa myös uusi luontojärjestö, sellainen joka uskaltaa puolustaa eläimiä, lintuja ja luontokohteita - sekä niitä ihmisiä, jotka haluavat asua luonnon keskellä maaseudulla jatkossakin?

Vastaatteko vai jatkuuko hiljaisuus? Sitähän sanotaan myöntymisen merkiksi.

Kuva: Pixabay.com.

Meidän unelmamme, meidän tavoitteemme on hiljaisuuden palauttaminen luontoon, sen hiljaisuuden, jonka nyt olemme menettäneet.


Lue lisää:

https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/luonnonsuojeluliiton-tuovinen-tuulivoima-alueet-h%C3%A4iritsev%C3%A4t-1.1608870?_escaped_fragment_=

https://yle.fi/uutiset/3-9044730

https://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lukijoilta-hiljaisuus-rentouttaa-ja-rauhoittaa-1.2417254

https://www.sll.fi/keski-suomi/keurusseutu/retket-ja-tapahtumat/hiljanpaiva

http://www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/hiljaisuuden-pa-iva-na-kiinniteta-a-n-huomiota-a-a-564

http://santavuori.blogspot.fi/2017/02/tuulivoimalat-silppuavat-petolintuja.html

http://karajavuori.blogspot.fi/2017/02/ruotsin-lintutieteilijat-erittain.html

http://santavuori.blogspot.fi/2017/05/tuulivoiman-tappama-24052017-svalskulla.html

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/siipirikkobongaus.html

http://santavuori.blogspot.fi/2016/03/monimuotoisuuden-tuho.html

http://tripodienaika.blogspot.fi/2015/04/koppeloviikot.html

http://santavuori.blogspot.fi/2017/05/puolustavatko-luontojarjestot-luontoa.html

http://santavuori.blogspot.fi/2017/05/greenpeacen-wwfn-utopia-100.html

http://santavuori.blogspot.fi/2017/03/energiapolitiikka-jyraa-luontoarvot.html

http://santavuori.blogspot.fi/2017/02/silence-hiljaisuus.html

4 kommenttia:

 1. Ympäristöjärjestöt ovat hiljaa tuulimyyllyjen aiheuttamista luontotuhoista, koska ovat itse syyllisiä tuhoihin! Ilman järjestöjen ajamaa ilmastohysteriaa meillä ei olisi tuulimyllytuhoja eikä Suomen metsiä uhrattaisi muka hiilineutraalille biopolttoaineteollisuudelle!

  T. Antero

  VastaaPoista
 2. Aivan muita asioita etsiessäni törmäsin tähän:

  http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214314-sixten-korkman-maailmantalous-vailla-kapteenia-vaarin

  "Nyt naomikleinit, griinpiissit ja veeveeäffät perustelevat utooppiset tietoisesti köyhimpien ihmisten perustarpeita polkevat jopa luonnonkin kannalta viime kädessä tuhoisat politiikkansa luonnon - ei ihmisen - voimaannuttamiseen vedoten samalla kun tyhjää retoriikkaa köyhien puolesta kyllä riittää jopa ekoPaavinkin suusta."

  VastaaPoista
 3. Luonnonsuojelujärjestöjen hiljaisuudesta tuulivoimaloiden haittojen suhteen voi vetää ainoastaan sen johtopäätöksen, että heidän hiljaisuudellaan on hinta. Antaako
  ympäristöministeriön listaus osviittaa? Kuinka monta merikotkaa? Vai lasketaanko hinta joutsenissa tai teerissä?
  http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2002/20020009

  Mikäli johtopäätös on virheellinen, niin on syytä tuoda oikea asiantila pikaisesti julki. Se käy yksinkertaisesti vastaamalla seuraavaan kysymykseen: ovatko luontojärjestöt saaneet tai saavatko tuulivoimatoimijoilta tukea toimintaansa?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Kovin on hiljaista luonto- ja ympäristöjärjestöiksi itseään kutsuvien yhdistysten suunnalta...

  Postaus on viikon luetuin pelkästään suoralla linkillä ja se on kiertänyt somessa. Luulisi sen siten esim. SLL:n tai BirdLifenkin tavoittaneen. WWF:n suhteen olen menettänyt täysin toivoni. GP:a ei kannata edes mainita.

  Ei taida todellakaan olla yhtään luontojärjestöä, joka tunnustaisi energiateollisuuden haitat ja näkisi asiat oikeasti luonnon kannalta.

  Mutta eivätkö paikalliset piirit tai yhdistykset uskalla viedä viestiä eteenpäin? Tai EROTA kattojärjestöstään, joka uhraa maakuntien luonnon?

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.