5.10.2017

Tuulivoiman terveys- ja ympäristövaikutusten tutkimuksen yhteiskehittäminen

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta järjesti torstaina 05.10.2017 Sosiaali- ja terveysministeriön tiloissa Meritullinkadulla Helsingissä seuraavan tilaisuuden:

Tuulivoiman terveys- ja ympäristövaikutuksiin liittyvän tutkimusteeman yhteiskehittäminen

Tiedot linkin takana tyhjättiin kohta tilaisuuden jälkeen, mutta tilaisuuden tallenne ja lyhyt esittely löytyy YouTubesta, josta alla oleva teksti.  

Varmaan tiedot tyhjättiin vahingossa, mutta onneksi netin välimuistitallenteet vielä palvelevat, joten kaikkien tarvitsevien kannattaa poimia tiedot talteen kipin kapin täältä.

Tervetuloa yhteiskehittämään tuulivoiman terveys- ja ympäristövaikutuksiin liittyvän tutkimusteeman sisältöä. Tavoitteena on keskustella avoimesti ja vuorovaikutteisesti aiheeseen liittyvästä tutkimustarpeesta sekä keinoista ja mahdollisuuksista toteuttaa tutkimusta. 


Ohjelma: 

klo 9:00–9:15 Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta 

klo 9:15–9:30 Taustaa valtioneuvoston tuulivoimaan liittyvälle tutkimustarpeelle 

klo 9:30–10:30 Keskustelu jatkotutkimustarpeesta, tutkimuskysymyksistä ja niiden toteuttamismahdollisuuksista 
 - Tuulivoimaloiden läheisyyden yhteys terveydentilaan 
- Infraäänen vaikutus oireiluun ja fysiologisiin reaktioihin 
- Äänitasot sisätiloissa tuulivoimaloiden läheisyydessä 
- Mahdolliset muut tutkimustarpeet 

klo 10:30–11:00 Jatkotoimenpiteet ja loppukeskustelu


Lisätietoja:

http://tietokayttoon.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tapahtuma-tuulivoiman-terveys-ja-ymparistovaikutuksiin-liittyvan-tutkimusteeman-sisallon-yhteiskehittaminen

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=o2yJ5_gwDw0

https://www.youtube.com/watch?v=7YV72QScbmk

05.10.2017.

3 kommenttia:

 1. Ensin rakennetaan maailman suurimmat tuulivoimalat Suomeen väkisin tukipolitiikalla, haitoista ei välitetty, ja nyt harkitaan tuuliturbiineista aiheutuvaa terveys- ja ympäristöhaitta tutkimusta ja miten se suoritetaan. Rahaa on käytössä tarpeeksi kuitenkin vain haittojen rakentamiseen, ei niiden poissulkemiseen, eikä terveellistä ja turvallista asuinympäristöä voida perustuslain mukaisesti turvata asukkaille. - Erikoista yhteiskuntapolitiikkaa, ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on kohtuutonta, että tuulivoimaloiden vaikutusta ihmisen terveyteen ei edes haluta selvittää, ja ollaan valmiita tuomitsemaan kaikki nämä ihmiset luulotautisiksi, ja paras lääke on asenteiden korjaaminen tuulivoimamyönteiseksi.
   "Rasismi on aate tai toiminta, jossa biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää.", lainaus rasismin kuvauksesta Wikipediasta.
   Oikeusvaltiossa jossa kaikki puolueet (myös Vihreät) ovat allekirjoittaneet rasismin vastaisen peruskirjan 2015 tulisi tuulivoiman haitoista kärsivienkin saada oikeutta ja heidän kärsimykset ja hätä ottaa vakavasti.
   Rahasta puheen ollen ei enää riitä, että hommaa rahoitetaan valtionvelalla, vaan meidän eläkevarat on myös löydetty. Kohta kansalla ei ole jäljellä edes toivoa.

   Poista
 2. Oireita yli 300 ihmiseltä Saksassa:

  http://www.windwahn.com/2017/10/20/auswertung-der-symptome-von-ueber-300-wea-schallgeschaedigten/

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.