2.10.2019

Helsingin Sanomat erehtyi

Helsingin Sanomille sattui erehdys. Lehti mainitsi perussuomalaiset, tuulivoiman ja sen haitat samassa jutussa.

Lähes 3 vuotta sitten joulukuun 2016 alussa Santavuoren blogissa esitettiin seuraavat kysymykset liittyen lehden tapetille nostamaan painovapauteen ja julkisuusperiaatteeseen:

"Uutisoiko Helsingin Sanomat itse kirjoittamansa mukaan epäkohdista? Vai onko se vain pääkaupunkiseudun paikallislehti - onko sille lainkaan elämää maakunnissa? Onko Helsingin Sanomat kiinnostunut maakuntia kohdanneista epäkohdista, siitä millaiseen tuhoon tuulivoima on ne syöksemässä?"

Sama lehti oli ollut tietoinen ainakin jo vuodesta 2003 infräänen vaikutuksesta ihmiseen ja kirjoitti vuonna 2015 sen näkyvän magneettikuvauksessa primäärillä kuuloaivokuorella jopa 8 Hz:n taajuuteen asti.

Mutta suomalaisille aiheutuneet ongelmat eivät lehteä kiinnostaneet. Mieluummin naurettiin räjähtäville lepakoille.

Marraskuussa 2017 Santavuoren blogissa todettiin seuraavasti:

"Meille läntisessä Suomessa asuville ja tahtomattamme tuulivoimaloiden vaikutuspiiriin joutuneille kyse on kotiemme, elinkeinojemme ja elinympäristöjemme puolustamisesta ja ennen kaikkea terveytemme ja läheistemme terveyden puolustamisesta. Jopa ympäristö tulisi suojeltua ja säästettyä meitä kuulemalla! Hämmästyttää, koska valtamediat ihan oikeasti kiinnostuvat tilanteesta. Suomi on niin pieni maa, että läntisen Suomen pyyhkäiseminen pois kartalta ja kymmenien tai satojen tuhansien ihmisten häätäminen jonnekin ei voi olla vaikuttamatta muuallekin. Jopa kaupunkeihin. Jopa pääkaupunkiin. Ja jopa valtamedioihin. Kauanko niillä on vara kieltää tosiasiat ja vaieta todellisesta tilanteesta?"

Kuva: Pixabay.com.

Tähän asti on tuntunut, että viesti tuulivoiman terveyshaitoista on kaikunut kuuroille korville.

Nyt Helsingin Sanomien politiikan toimittajan kolumni osoittaa, että lehdessä on tasan tarkkaan tiedetty ongelmista. Niistä ei vain ole haluttu kirjoittaa - mieluummin on pidetty perussuomalaisia "jonkinlaisena tilapäisenä häiriötilana".

Mutta siinä lehti erehtyi. Samoin kuin siinä, että se olisi "unohdetun ja vähän rasittavan kansanosan" puolue.

Ja siinäkin, etteivätkö Tampereen puoluekokouksen toisena päivänä ääneen päässeet haluaisi ratkaisuja ja vastauksia. Nimenomaan niiden vuoksihan he puhuivat.

Yhdessä asiassa lehti ei erehtynyt: julkaistessaan perussuomalaisista ja tuulivoiman haitoistakin näin neutraalin ja ymmärtävän artikkelin.

Se ei ollut vahinko. Se oli täysin laskelmoitua.


Lue lisää:

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006252011.html

https://santavuori.blogspot.com/2016/12/lehdistonvapaus-lehdiston-vapaus.html

http://www.hs.fi/tiede/art-2000002838118.html

https://santavuori.blogspot.com/2017/01/ihminen-kuulee-infraaania.html

https://santavuori.blogspot.com/2016/10/googlata-vai-ei-siinapa-vasta-pulma.html

https://santavuori.blogspot.com/2016/11/lobbausta-kotien-ja-terveyden-puolesta.html

2.10.2019.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.