Kiertokirje tuulivoimapakolaisille, Helsinki 8.3.2017

Uusin kiertokirje perussuomalaisten työmies Matti Putkoselta alla, olkaa hyvät. Myös Santavuori on päässyt kirjeeseen mukaan.

Boldauksia on jälleen hiukan lisätty/muutettu ja tekstiä kevyesti oikoluettu lukemisen sujuvoittamiseksi ruudulta.

"Hyvät tuulivoimapakolaiset

Kun Työ- ja elinkeinoministeriö teettää riippumattoman ja kattavan selvityksen tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitoista, niin luulin koko hallituksen vihdoinkin kuulleen Teidän hädän.

Pettymykseni oli todella suuri, kun raadollinen totuus selvisi. Kepu yritti tehdä täydellisen oharin. Kepulaiset erityisavustajat Markku Rajala ja Hanna-Maija Kause yhdessä hallintoneuvos Anja Liukon kanssa julkaisivat omin päin TEM:n sivuilla eilen klo 9.38 vaillinaisen tiedotteen, joka aiheutti keskuudessanne oikeutetusti hämmennystä ja vihastusta. Perussuomalaiset eivät olleet kuitanneet ko. tiedotetta. Erityisavustaja Juha Halttunen palautti kepulaiset ruotuun ja tiedote korjattiin oikeaan muotoon klo 15.30. Vahinko oli tapahtunut.

Nyt tutkimus tehdään niin kuin se pitääkin tehdä. Tutkimus tehdään kaksiosaisena: Tuulivoimaloiden infraäänen leviämisen ja voimakkuuden mittaustutkimus ja infraäänen vaikutuksen tutkiminen ihmisen fysiologiaan eli terveysvaikutusten yhteys infraääneen. Ensimmäinen vaihe on tarkoitus saada tehtyä toukokuun loppuun mennessä. Kepulaisten ohariyrityksistä huolimatta toteutetaan myös toinen vaihe eli täydellinen terveysvaikutustutkimus, joka kestänee noin vuoden. Kummatkin tutkimukset tehdään niin, että kukaan ei voi niitä kyseenalaistaa. Ei edes se kummajainen eli tiedeyhteisö.

Kepulta vaarallista veljeilyä tuulivoimatoimijoiden kanssa

TEM twiittasi uutisen 00:04 puolenyön jälkeen, ja STY uudelleen twiittasi sen edelleen 00:24, eli 20 min jälkeen puolenyön, että terveystutkimus alkaa. Kepulaiset julkaisivat omin päin TEM:n sivuilla tiedotteen 9:38 aamulla.

Mitähän tässä yöllisessä yhteisistunnossa on sovittu? Tämä operaatio ja yön hämärissä tuulivoimatoimijoiden kanssa tehty twiittausretki tuhosi Kepun orastavan luottamuspääoman. Luulin sinisilmäisenä, että koko hallituksella olisi ollut todellinen huoli ihmisten terveydestä. Valitettavasti kepulaiset laittavat tuulivoimayhtiöiden voiton maksimoinnin kansalaisten terveyden edelle. Tätä mielikuvaa vahvisti kepulaisen erityisavustaja Kausen antama lausunto eilisessä HS:n jutussa. Hän koki vain huolta, koska voidaan aloittaa uusien tuulivoimatukien lainsäädäntövalmistelu, vaikka hallituksen sisällä ei ole sovittu, tuleeko tuulivoimalle uusia tukimuotoja vai ei. Ei sanallakaan ihmisten terveysoirehtimisen syiden selvitystarpeesta. Siksi on nyt meidän yhdessä vahdittava, ettei tutkimusprosessin aikana tehdä ohareita, vaan se on puolueeton ja läpinäkyvä.

Kuntien valtuustot avainasemassa

Tämä kepulaisten ohariyritys osoittaa, että kuntien valtuustot ovat entistä keskeisemmässä asemassa turvataksemme kansalaisten terveys tuulivoimaloiden läheisyydessä. Tulevilla kunnanvaltuustoilla on mahdollisuus pysäyttää uudet voimalarakennushankkeet ja jäädyttää kaavat enemmistöpäätöksillä. Siksi on tärkeää, että mahdollisimman moneen kunnanvaltuustoon saadaan enemmistö, joka pysäyttää rakennusluvat ja jäädyttää kaavat.

Perussuomalaisten näkemyksen mukaan kuntapolitiikan päätöksissä suomalaisten terveys ja hyvinvoinnin tulee aina mennä maailmanparantamisen edelle. Siksi perussuomalaiset valtuutetut vaativat tuulivoimaloiden kaavoituksien ja rakennuslupien keskeyttämistä siksi aikaa, kunnes maan hallituksen teettämä terveysvaikutustutkimus määrittelee, kuinka lähelle asutusta ja eläinsuojia voimalat voidaan pystyttää.

Lopuksi

Nyt on saatu konkreettiset ensiaskeleet aikaiseksi yhteisessä projektissamme. Vääntöä ja vaarallisia kurveja on ollut ja tulee olemaan enemmän kuin lääkäri määrää. Urakka ei ole vielä valmis. Nyt on vahdittava, että tutkimukset tehdään kunnolla ja tulokset analysoidaan avoimesti.

Teillä on oikeus tietää, mistä terveysoirehtimiset johtuvat. Merkkejä bluffausyrityksistä on jo havaittu.

Saamani tiedon mukaan Petri Välisuo Vaasan yliopistosta tekee melututkimusta Santavuoren voimaloiden alueella. Kuinka ollakaan Santavuoren voimalat ovat seisseet tai pyörineet tyhjäkäynnillä koko helmikuun aikana. Jos tällaisia käsittämättömiä tuulivoimaloiden lapojen huilauspausseja havaitsette, niin kirjatkaa ne ja toimittakaa tiedot minulle. Se on tärkeää, kun infraäänitutkimuksen loppuanalyysi tehdään. Luottamus on nyt niin pohjalukemissa, että pelkään kepulaisten ja tuulivoimatoimijoiden yrittävän vielä yhteistoimin manipuloida tutkimusta.

Meidän on varauduttava valtaisaan informaatiosotaan. Tuulivoimatoimijat tulevat jatkamaan Teidän terveysoirehtimisten vähättelyään ja poliittisia hyökkäyksiä perussuomalaisia vastaan. Ei välitetä niistä, vaan viedään työ yhdessä loppuun saakka.

Kiitos tuestanne perussuomalaiselle ministeriryhmälle. He ovat joutuneet vääntämään vaikeassa raossa hallituksenkin sisällä. Ministeriryhmämme tulee valvomaan, että tutkimukset tehdään nyt kunnolla eli ihminen edellä. Työmies on nyt vihainen, mutta entistä enemmän taistelutahtoisempi.

Työmies Matti"


Lisätietoja:

http://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tuulivoiman-terveys-ja-ymparistovaikutusten-selvitykset-alkavat

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005118226.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.