15.2.2017

Kansalaiskutsu: Sairastuttaako tuulivoima - terveystutkimus - kunnanvaltuuston päätösvalta

Santavuoren blogin luukkuun tuli avoin kansalaiskutsu Raahessa sunnuntaina pidettävään tilaisuuteen. Alla teksti (tekstin kevyt muokkaus blogistin).

Kuva: Pixabay.com.

Sairastuttaako tuulivoima - terveystutkimus - kunnanvaltuuston päätösvalta. Kaikille avoin tilaisuus Raahen kaupungin valtuustosalissa 19.02.2017 klo 12 alkaen (os. Kirkkokatu 28, Raahe).

Tilaisuuden vetää Eeva Mosorin. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla ja itse ohjelma klo 12.30.

"Sipilän hallituksen energia- ja ilmastostrategian yksi keskeinen osio on, että työ- ja elinkeinoministeriö teettää riippumattoman ja kattavan selvityksen tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitoista. Ennen sen valmistumista ei aloiteta minkään uusiutuvien tuotantotukia koskevien lakien valmistelua.

Tuulivoimalla on vahvat poliittistaloudelliset sidokset myös hallituspuoleisiin, puhumattakaan kaikkiin oppositiopuolueisiin. Kataisen/Urpilaisen hallitus teki vuonna 2013 ensimmäiset tuulivoimaloiden melumallinnuksen mittausohjeet, joissa unohdettiin ihminen ja jotka tehtiin täysin tuulivoimatoimijoiden ehdoilla. Sitä laskua nyt maksetaan.

Nyt on korjattava silloiset virheet.

Perussuomalaisten ministeriryhmä edellyttää, että vihdoinkin tehdään läpinäkyvä, luottamuksellinen ja perinpohjainen tutkimus tuulivoiman terveysriskeistä eli mennään ihmisten terveys edellä - ei siis tehdä mitään lumeselvitystä tai pintapuolista katsausta.

Poliittinen vääntö jatkuu hallituksen sisällä. Missä vaiheessa mennään? Mitä tutkimus edellyttää kuntapäättäjiltä?

Näitä ja muita ajankohtaisia asioita valottaa tilaisuudessa perussuomalaisten työmies Matti Putkonen. Tilaisuus on avoin kaikille. Tervetuloa!

Matti Putkonen
0400 904 447"

1 kommentti:

  1. Kepu ja Kokoomus (sekä luonnollisesti vasemmisto puolueet) yrittävät lujaa tyrehdyttää kunnollisen terveystutkimuksen tekemisen..kannattaa muistaa näin kunnallisvaalien alla.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.