21.2.2017

Suomen suurimmat tuulivoimalat Lapualla

Tällä hetkellä Suomen suurimmat tuulivoimalat ovat Lapualla. Voimaloiden napakorkeus on 147 m, roottorin halkaisija 126 m ja kokonaiskorkeus siten 210 m. Voimaloita on kuusi ja ne ovat teholtaan 3,45 MW.


Mutta onko se hienoa, jos omalla kotipaikkakunnalla on maan korkeimmat tuulivoimalat?

Lapualla on jo oireilevia juuri näiden tuulivoimaloiden melun ja/tai infraäänen aiheuttamana. He saavat tuskin sen parempaa kohtelua terveysviranomaisilta kuin Santavuoren voimaloiden vuoksi terveyshaittaa kokevatkaan. Suomeksi sanottuna he tuskin saavat ongelmiinsa apua.

Kuinka pitkälle täytyy mennä, ennen kuin terveydensuojeluviranomaiset puuttuvat tilanteeseen? Vai välittääkö kukaan, kun aiemmin oireettomat ihmiset ovat alkaneet oireilla kodeissaan, kouluissa ja työpaikoilla - tuulivoimaloiden tulon jälkeen?

Lapua mainostaa itseään "perhekoon kaupunkina": "Lapua on kasvava, energinen, toimivien palveluiden sekä monipuolisen kulttuurin ja viihtyisän ympäristön kaupunki, jonka maisemissa vaihtelevat joet, peltolakeudet ja Simpsiön vuori. Tutkitusti tyytyväisimpien asukkaiden ja parhaiden kunnallisten palveluiden koti keskellä kauneinta Etelä-Pohjanmaata."

Ihmetyttää, mitä "perhekoon kaupunki" oikein tarkoittaa käytännössä, kun Lapua ei välitä perheiden turvallisuudesta ja viihtyisän ympäristön sekä kauneimman Etelä-Pohjanmaankin kohdalla alkaa olla niin ja näin, mitä lähemmäs Lapuaa päästään.


Lisätietoja:

Video: VM

Julkaistu 21.2.2017
Biggest wind turbines in Finland at the moment. Location in Lapua.

https://www.youtube.com/watch?v=BJB-0w9iyoM

http://www.ox2.com/fi/projekt/jouttikallio/

http://www.lapua.fi/

21.02.2017.

1 kommentti:

  1. Lukijapalautteena tullut linkki: www.ox2.com/fi/jouttikallion-tuulivoimapuiston-avajaisissa-kansanjuhlan-tuntua/

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.