10.2.2017

Tuulivoimattomuutta Australiassa

Ylen perjantaisen uutisen mukaan ennätyskuumuus on aiheuttanut sähköpulan Australian Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Osavaltion ihmisiä on kehoitettu säästämään sähköä ja myös teollisuuslaitokset ovat joutuneet supistamaan tuotantoaan.

Edelleen uutisen mukaan "Etelä-Australiassa sähköpulaa pahentaa poikkeuksellisen heikkotuulinen sää. Osavaltion sähköntuotannosta kolmannes on peräisin tuulivoimasta, joka tuottaa näissä oloissa heikosti."

Eikö ole vinhaa - tuulivoimanhan piti ratkaista kaikki ongelmat ja tuoda pelkkää mannaa ihmisille! Nyt tuulivoimaan turvaaminen aiheuttaa ongelmia ja jopa teollisuus joutuu supistamaan toimintaansa.

Aivan tulee lapsuusaika "säästä sähköä" -tarroineen mieleen. Onkohan niitä piankin luvassa myös Suomeen? Minneköhän silloin joutuvat Kurikka ja Kauhajokikin sähkökaupunkihaaveineen...

Tiedättekö, mitä Etelä-Australiassa käytettiin ennen kynttilöitä?
- Oikea vastaus on takaperin kirjoitettuna äökhäs.
Kuva: Pixabay.com.

Takaisin kengurumaahan. Etelä-Australian tilanne ei nimittäin jäänyt taaskaan pelkkien varoitusten asteelle.

Tuulivoiman "tuotanto" on saanut siellä aikaan suuren sähkökatkon ja jättänyt pimeään 90.000 kotitaloutta. YahooNewsin mukaan sähkökatkoista ovat kärsineet myös ainakin kaupat ja julkinen liikenne.

Australiassa käydään parhaillaan keskustelua Etelä-Australian sähkökatkoista - niiden pelätään leviävän myös muualle maahan. Summa summarum: liikkeellä on tuulivoimattomuutta.


Lisätietoja:

http://yle.fi/uutiset/3-9453616

https://stopthesethings.com/2017/02/11/south-australia-powerless-again-sudden-1000mw-wind-power-output-collapse-leaves-90000-families-boiling-in-the-dark/

http://www.news.com.au/technology/environment/why-south-australias-blackouts-are-a-problem-for-us-all/news-story/bc3bbc8be17d80844bc05ab7f5760d56

https://au.news.yahoo.com/video/watch/34392123/shops-trade-in-the-dark-during-sa-blackout/#page1

10.02.2017.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.