28.2.2017

Onko ilmalla väliä?

Yle uutisoi Helsingin opetusviraston sisäilmaryhmän työstä maanantaina kysymällä, panttaako virasto tietoja. Kysymys on työryhmän muistioista, jotka ovat viraston mukaan "vain sisäiseen käyttöön".

Monenkirjavan oireilun yhteys sisäilmaan osoitettiin nyt ensimmäistä kertaa Helsingin yliopiston tekemässä tutkimuksessa. Moni oireileva on tiennyt yhteyden olemassaolosta jo kauan ennen tätä, mutta heitä ei ole uskottu. Hyvä siis, että tutkimus lopultakin vahvisti asian.

Kaikki homeiden tai kosteusvaurioiden kanssa tekemisiin joutuneet tietävät, että oireilu on monenkirjavaa. Mainittu tutkimus kirjasi yhteensä 136 sisäilman aiheuttamaa oiretta ja 50 sairautta - kyllä 50 sairautta ja melkein kolminkertaisen määrän erilaisia oireita.

Tutkimuksessa etsittiin mikrobeja ja ympäristömyrkkyjä sekä niille reagoimista - silmälle näkymättömiä sairastuttajia. Mittareita asialle ei ole aiemmin ollut. Tai väärin, oli sittenkin:

Tutkimuksen johtajan mikrobiologi Mirja Salkinoja-Salosen mukaan "tällä hetkellä käytämme lapsia ja henkilökuntaa sisäilman mittareina kouluissa ja päiväkodeissa. Se on mielestäni rikollista toimintaa."

Kuva: Pixabay.com.

Tutkimus siis vahvisti sen, minkä oireilevat olivat itse tienneet ja kropallaan - terveydellään - vuosien ajan todentaneet. Myös lasten terveydellä, ties kuinka monien lasten terveydellä.

Nyt samat virheet tehdään infraäänen vähättelyn suhteen.

Kun ilman laadulla on tutkitusti väliä, luulisi jokaisen ymmärtävän, että muillakin ilman laatua koskevilla tekijöillä, siis myös ilmassa tulevilla värähtelytaajuuksilla on väliä. Erityisesti kun ne etenevät vaivatta kaasussa, kiinteässä aineessa ja nesteessä - siis ilmassa, rakennusten rakenteissa ja ihmisessä, joka on 70-prosenttisesti vettä.

Testi on käynnissä, mittareina on minimissään koko läntisen Suomen väestö. Eikö tämä ole rikollista toimintaa?

Näinkö toimii hyvinvointiyhteiskunta?


Lue lisää:

http://yle.fi/uutiset/3-9475039

http://yle.fi/uutiset/3-9471580

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/88487/Noronen_Jaakko.pdf?sequence=1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.