8.5.2017

Puolustavatko luontojärjestöt luontoa?

Katsottuaan videon Greenpeacen ja WWF:n väestönkasvu- ja energiantarve-ennusteita koskien alkaa vähitellen ymmärtää, miksi luontojärjestöt - tai ainakin osa niistä - on niin nihkeitä puhumaan luonnon puolesta tuulivoimarakentamista vastaan.

Paradoksaalista, eikö totta?

Luontojärjestöjen luulisi jo nimensä perusteella olevan nimenomaan luonnon puolella, mutta ainakin nämä kaksi näyttävän puolustavan aivan jotain muuta...

Kuva: Pixabay.com.

Erään lukijan kommentti tiivistää asiaa hyvin:

"Ongelma on ensinnäkin, että nuo väestönkasvuennusteet (1:01) ovat täysin pielessä WWF:llä ja Greenpeacella. Toinen ongelma on se, että energiankulutus henkeä kohti (4:44) Afrikassa on tällä hetkellä murto-osan siitä, mitä se on OECD:ssä.

Jos väestönkasvu jatkuu JA energiankulutus henkeä kohti nousee vaurastumispyrkimysten mukaisesti, niin energiantarve tulee nousemaan moninkertaiseksi.

WWF ja Greenpeace eivät luo malleissaan ollenkaan mahdollisuutta non-OECD-maiden vaurastumiseen energiankulutuksen kasvun kautta. Ne ensinnäkin ennustavat väestönkasvun väärin, ja toiseksi ne eivät ota huomioon Afrikan maiden väestön vaurastumista. Ne siis haluavat Afrikan pysyvän kehitysmaana OECD-maiden tossun alla - pienen energiankulutuksen kautta - ja maanosan kärsimysten jatkuvan.

Lisäksi ne ilmeisesti haluavat, että kaikki energiantuotanto muutettaisiin uusiutuviksi, mistä suurin osa olisi biopohjaisia ratkaisuja (10:15). Tämä olisi maapallolle taakka, koska tällaiset energiamuodot vievät eläinten elintilaa.

Olen vähän järkyttynyt, että WWF ja Greenpeace on noin ulalla... täysin turhia yhdistyksiä molemmat. Ne menee heti päin honkia väestönkasvun ennusteissa, ja sen jälkeen uskottavuus putoaa nollaan. Tuohan on ihan utopistista säätöä. Ne elää jossain kuvitteellisessa Liisa ihmemaassa -tulevaisuudessa."

Mallit ovat tietenkin vain malleja - mutta vain niin kauan kuin niitä ei oteta poliittisen päätöksenteon - kestämättömiksi - perusteiksi.


Lisätietoja:

http://santavuori.blogspot.fi/2017/05/greenpeacen-wwfn-utopia-100.html

https://www.youtube.com/watch?v=FARZBZAGon4

https://www.vox.com/energy-and-environment/2017/4/7/15159034/100-renewable-energy-studies

2 kommenttia:

 1. Kannattaa tutustua Mikko Paunion teokseen "Vihreä valhe".

  http://www.petrikajander.com/blogi/vihrea-valhe/

  VastaaPoista
 2. Kiitos lukuvinkistä. Tämä viherhuijaus on todella törkeää ja käsittämätöntä.

  Kun on "saanut" kokea, mitä tuulivoimaloiden infraääni on ja mitä se terveydelle tekee, ei voi kuin ihmetellä, minne tätä systeemiä puolustavat kuvittelevat menevänsä - menolippuja Marsiin taisi olla rajoitetusti saatavilla. Ongelman laajuus tulee vielä yllättämään heidätkin.

  Millä tavalliset ihmiset saisi heräämään?

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.