5.11.2018

Äänen häiritsevyys

Muutama sana lukijapalautteena jo aiemmin tulleesta aiheesta: äänen häiritsevyydestä.

Kiinnostuneille löytyy täältä enemmän tietoa Lappeenrannan teknisen yliopiston joulukuussa 2016 julkaisemasta tutkimuksesta, jossa käsitellään myös äänen häiritsevyyttä. Mutta nyt siis vain lyhyesti lukijapalautteen pohjalta. Kommentoija kirjoittaa:

"Joskus törmäsin tähän äänen häiritsevyyden määritelmään:

'Ääni koetaan erityisen häiritseväksi silloin, kun sen voimakkuuteen, kestoon tai ajankohtaan ei voida itse vaikuttaa.'

Voiko tuota enää paremmin ilmaista?

Myös ympäristön melumaailma ennen tuulivoimarakentamista tulisi ottaa huomioon, sillä melu voi hukkua taustameluun kaupungin keskustassa, mutta syrjäisemmällä alueella vastaava melu voi olla hyvinkin häiritsevää.

Ei tässä tarvittaisi keinotekoisia melumallinnuksia tai mittauksia, vaan ympäristön asukkaiden mielipiteet tulisi huomioida."

Kuva: Pixabay.com.

Kääntäen siis (jo pelkästään) yllä esitetystä äänen häiritsevyyden määritelmästä seuraa, että tuulivoimaloiden ääni on erityisen häiritsevää - ihan jo sen vuoksi, että sen voimakkuuteen, kestoon tai ajankohtaan ei voi itse vaikuttaa.

Ei vaikka oikein pyytäisi tuulivoimayhtiöltä voimaloiden pysäyttämistä. Onhan sitäkin koetettu useilla eri paikkakunnilla useita kertoja - tuloksetta. Tuulivoimayhtiöitä ja niissä työskenteleviä henkilöitä ei tunnu kerta kaikkiaan kiinnostavan, millaista kärsimystä voimaloilla ihmisille aiheutetaan.


Lue lisää: 

http://santavuori.blogspot.com/2018/02/totuus-tuulivoimalamelusta.html


http://santavuori.blogspot.com/2016/12/hyva-tulee.html


http://santavuori.blogspot.com/2016/12/joulurauhaa-koteihimme.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.