23.12.2016

Joulurauhaa koteihimme

Ilkka julkaisi eilen Kurikan, Ilmajoen, Kauhajoen ja Teuvan asukkaiden puolesta laaditun pyynnön joulurauhasta alueen koteihin.

"Metsän eläimille julistetaan joulurauha eri puolilla Suomea aatonaattona. Riistaeläinten joulurauha kestää kolme päivää tapaninpäivän iltaan asti.

Suomen Turku julistaa joulurauhan perinteisesti jouluaattona. Vanhan pohjoismaisen lainsäädännön mukaan ihmisten joulurauha kestää 20 päivää. Nykyäänkin joulurauhaa kunnioitetaan."

Kirjoitus jatkuu:

"Olemme joutuneet tahtomattamme teollisten tuulivoimaloiden vaikutuspiiriin kodeissamme. [...] Haluamme viettää joulua kodeissamme ilman tuulivoimalamelua ja infraääntä ja niiden aiheuttamia terveyshaittoja.

Pyydämme joulurauhaa [...]. Pyydämme EPV-tuulivoimaa pysäyttämään Santavuoren tuulivoimalat Ilmajoella sekä Sysituulta pysäyttämään Sysimäen voimalan ja Mustaisnevan tuulivoimala-alueen operaattoreita pysäyttämään Mustaisnevan voimalat Kauhajoella joulun ja uuden vuoden väliseksi ajaksi."

Metsän eläinten joulurauha on siis jo alkanut. Miten on ihmisten joulurauhan laita täällä Ilmajoen ja Kurikan, Kauhajoen ja Teuvan alueilla?

Tai Koskenkorvalla, Kauhajoen Kortesjärvellä tai Närpiön Svalskullassa? Tai muilla tuulivoimaloiden häiritsemillä paikkakunnilla pitkin Satakuntaa, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaata taikka muualla Suomessa? Ainakaan vielä Santavuoren voimaloiden infraäänen vingunta ei ole tauonnut.

Löytyykö tuulivoimayhtiöiltä vastuuta ja joulumieltä antaa meidän viettää jouluamme rauhassa??


Lue lisää:

http://www.ilkka.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/lyhyesti-1.2184630

2 kommenttia:

  1. Ei löytynyt joulumieltä tänne Pohjois-Pohjanmaalle ainakaan. Henkilökohtaisesti esitetystä pyynnöstä huolimatta tuulivoimalat ovat jatkaneet toimintaansa. Tuulivoimayhtiön ilmoituksen mukaan he toimivat lain sallimissa puitteissa, ja ovat pahoillaan, jos lähiasukkaat kokevat terveyshaittoja. Täytyy sanoa, että tämä ilmoitus ei minua yhtään lohduttanut valvoessani jouluyön tunteina kuten joka yö. Ei löydy inhimillisyyttä eikä ymmärrystä lähiasukkaille. Koska laki sallii, tuulivoimalat pyörivät. Mitenhän kauan tällainen ihmisten kiusaaminen on mahdollista?

    VastaaPoista
  2. Ei pysäytetty voimaloita myöskään Ilmajoella tai Kauhajoella. Kuulemma tuuliyhtiö oli soittanut joillekin Santavuoren voimaloista kärsiville ja sanonut, että he toimivat viranomaisohjeiden mukaan.

    Tämä siis tuuliyhtiöiden "vastuullisuudesta" tai joulumielen suomisesta! Voimalat pyörivät koko joulun, kuten nytkin ja infraäänen vingunta tuntuu maakunnan keskuksessa asti.

    Uusi vuosi tuo kuitenkin asiaan muutoksen. Toivottavasti jaksatte myös siellä pohjoisempana.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.