15.12.2016

Valvottuja öitä ja migreeniä

Uutisotsikoissa nyt oleva hallituksen lupaus tuulivoiman terveysselvityksestä tuli kreivin aikaan.

 Kuvasta pääsee Ampparien vastaavaan hakuun.

Länsi-Suomen sivuilla entinen tuulivoiman kannattaja kirjoitti jo lähes puolitoista vuotta sitten seuraavasti:

Miksi tuulivoimayhtiö "ei ole huolestunut siitä, että tuulivoiman rakentamisluvat ovat jo pitkään perustuneet muunnetulle totuudelle, lobbaukselle ja tuulipuistojen vaikutusalueilla asuvien oikeuksien väheksynnälle?"

Tätä samaa voisi kysyä yhä, sillä sama peli on jatkunut ja melumallinnokset ja -mittaukset on tehty A-painotettuina. Niissä on siis jo lähtökohtaisesti tyydytty siihen, että melu pysyisi keskimäärin annetuissa rajoissa. Samalla logiikalla kaikki on keskimäärin hyvin, jos perheestä puolet valvoo ja puolet nukkuu yönsä.

Kuuloalueen ulkopuolista matalataajuista ääntä sen enempää kuin asukkaiden kokemuksiakaan - siis valvottuja öitä ja melun tai infraäänen aiheuttamia terveysongelmia - ei ole huomioitu mitenkään. Kirjoittaja jatkaa:

Tuulivoimalat "tuottavat värähtelyjä hyvin laajalla värähtelytaajuuksien alueilla. Kuuloaistein havaitsemattomat värähtelyt eli kuuloalueen ulkopuolisten taajuusalueiden värähtelyt jäävät huomiotta. Juuri matalataajuisiin värähtelyihin ihmiskeho reagoi hyvin voimakkaasti. Näillä taajuuksilla kudokset ja sisäelimet resonoivat ja solutoiminta häiriintyy aiheuttaen pitkävaikutteisena sekä fyysisiä että psyykkisisä sairauksia."

Infraäänen aiheuttamia ensimmäisiä oireita on päänsärky, mukaanlukien migreeni. Migreeniä sairastaa noin puoli miljoonaa suomalaista. Varmaa on, että valvotut yöt eivät ainakaan auta tilanteessa.


Ylen uutinen päivää ennen hallituksen tiedotustilaisuutta marraskuulla havahdutti. Sen mukaan eräs suihkemuotoinen migreenilääke on loppunut apteekeista. Kyseisen lääkkeen "toimituskatkos on kestänyt jo puoli vuotta."

Edelleen uutisen mukaan "toimitusvaikeudet alkoivat jo touko-kesäkuussa. Lääkeyhtiön mukaan ne johtuvat siitä, että tuotantokapasiteetti ei ole pysynyt kysynnän mukana. Ongelma on koko Euroopan laajuinen."

"Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean mukaan lääkkeiden toimituskatkokset ovat yleisiä, mutta [kyseisen lääkkeen] kohdalla katkos on poikkeuksellisen pitkä.

– Näin laajaa katkosta ei ole ihan lähiaikoina ollut. Jos toimitusvaikeudet liittyvät raaka-aineeseen tai tuotantoon, ne kestävät pidemmän aikaa."

Eihän Euroopassa kärsitä lainkaan tuulivoimaloiden terveyshaitoista? Eihän, ei kai sinne ole edes rakennettu tuulivoimaloita...


Lisätietoja:

https://www.suomenuutiset.fi/oikeus-tyoministeri-jari-lindstrom-tuulivoiman-terveysriskit-selvitetaan-tukipaatoksia/

https://ls24.fi/artikkelit/tuulivoimaselvityksissa-vakavia-puutteita

https://sairastuulivoima.com/oireet/

http://yle.fi/uutiset/3-9308101

15.12.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.