13.12.2016

Järjen valon pilkahduksia

Vuoden pimeimpänä aikana, idioseenin aikakauden alkaessa tukehtua omaan mahdottomuuteensa alkaa järjen valosta näkyä pieniä pilkahduksia.

Kauhavalla päätettiin juuri 2 kilometrin suojaetäisyydestä vakituisen asutuksen ja tuulivoimaloiden välillä.

"Kauhavalla ei tehdä sellaista tuulivoiman mahdollistavaa kaavaa, jossa voimalan etäisyys vakituisesta asutuksesta on alle kaksi kilometriä."

Nettitietojen mukaan vastaava suojaetäisyys on olemassa jo ainakin Hollolassa, Asikkalassa, Uudessakaupungissa, Raahessa, Porissa, Pyhäjoella, Mustasaaressa, Kuortaneella ja Kauhajoella. Muun muassa Pyhärannassa, Kaskisissa ja Ilmajoella on tehty vastaava kuntalaisaloite asiasta.


Vieremällä Pohjois-Savossa kunnanhallitus päätti jättää Murtomäen tuuliteollisuusalueen kaavavalmistelun pöydälle. Kaavaehdotuksessa Vieremän ja Kajaanin alueelle oli suunniteltu 27 teollista tuulivoimalaa, joista 18 Vieremän puolelle.

"Asiasta käydyn keskustelun aikana keskustan ryhmä esitti, että asiaa ei viedä valtuustoon, vaan se jätetään pöydälle odottamaan työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) selvitystä tuulivoiman terveys- ja ympäristöhaitoista."

Hitaasti, hitaasti, mutta varmasti laiva kääntyy...


Lisätietoja:

http://www.komiatlehti.fi/uutiset/online-uutiset/tuulivoimalasta-taloon-pit%C3%A4%C3%A4-olla-v%C3%A4hint%C3%A4%C3%A4n-kaksi-kilometri%C3%A4-1.2179324

http://tvky.info/tietopankki/

http://tvky.info/2016/06/ilmajoella-ennatysmaara-vaatii-3-kmn-suojaetaisyytta-tuulivoimaloihin/

http://ls24.fi/artikkelit/vuosia-jatkuneet-eripurat-valitukset-ja-syyttelyt-on-saatava-loppumaan

http://karajavuori.blogspot.fi/2016/05/kaskisten-luonto-ja-asukkaat-tarkeampia.html

http://www.savonsanomat.fi/savo/Vierem%C3%A4n-tuulivoimahanke-seisahtuu-jatko-ministeri%C3%B6n-selvityksest%C3%A4-kiinni/892560

13.12.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.