24.8.2017

Milloin Suomen päättäjät joutuvat myöntämään tuulivoiman terveyshaitat?

Kysely lukijoille: Milloin sadatta itsenäisyyden vuottaan juhlivan Suomen päättäjät joutuvat myöntämään, että tuulivoimaloista on terveyshaittaa ihmisille ja eläimillekin?

Äänestys on käynnissä noin viikon elokuun loppuun asti sivun oikealla palstalla (ei siis viereisessä kuvassa). Vastaattehan.

2 kommenttia:

  1. Kysely on haastavasti muotoiltu. Eiväthän päättäjät halua tunnustaa, että virheitä tuli tehtyä. Nykyinen ja edelliset hallitukset ovat tehneet päätöksiä, joilla tuulivoimaloiden haitat ovat päässeet leviämään epidemiaksi. Mallinnuksissa ja mittauksissa käytetään menetelmiä, joissa osa suureista jätetään huomiotta ja osaa pelkistetään keskiarvoilla. Myös altistuksen pitkäaikaisvaikustus sekä erilaisten haittojen yhteisvaikutus jätetään huomiotta. Nämä seikat hukkaavat mahdolliset syy-yhteydet oireiden ja niiden aiheuttajien välillä, ja vastuuta ei tarvitse kantaa. Pahoin pelkään, että aikaa tarvitaan vielä, ennen kuin päästään virheiden myöntämisen asteelle, ja silloinkin voi yrittää löytää syntipukin muualta.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, se on haastavasti muotoiltu, mutta kun tilanteeseen on päädytty poliittisin päätöksin, on kai ainoa vaihtoehto, että se korjataan poliittisin päätöksin?

    Koska infraääni signaalina koskee koko Suomea, jos tämänhetkinen suuntaus jatkuu, ei Suomen kansan näkökulmasta ole muuta vaihtoehtoa kuin asian myöntäminen, ennemmin tai myöhemmin.

    Todella haastava tilanne.

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.