1.9.2017

Avoin tilaisuus tuulivoimasta Teuvan Äystöllä

Maakuntien tuulivoiman vastustus kasvaa. Myös Teuvalla asukkaat ovat todella huolissaan kunnan järjettömistä suunnitelmista. Äystön ja Luovankylän alueelle on suunnitteilla neljä teollisuusluokan voimalaa sekä lisäksi Äystön, keskustan ja Parran väliselle alueelle kolme.

"- Kyläläiset ovat huolestuneita lähelle suunnitelluista voimaloista ja haluamme lisää tietoa", kertoo eräs Äystön kylän asukas.


Jo tällä hetkellä Teuvalla kärsitään terveyshaittaa paikallisesta Pettumäen voimalasta. Myös sen melu kuuluu ainakin 4 km:n päähän, vaikka voimalan lavat vaihdettiin aiemmin tänä vuonna. Kyse on 2,5 MW:n tehoisesta, 150 m korkeasta voimalasta. Paskoonharjulle EPV rakentaa parhaillaan kahta 213,5 metriä korkeaa voimalaa.

Asukkaiden järjestämä avoin keskustelutilaisuus voimaloista ja niiden haitoista pidettiin keskiviikkona 30.08.2017 Äystön ns:lla klo 19 alkaen. Paikalla oli suuri joukko yleisöä. Alla tilaisuuden videotallenne.Lisätietoja:

https://www.youtube.com/watch?v=i6RkIhP1wv8

https://santavuori.blogspot.fi/2017/06/tuulivoimaloiden-siipiralli.html

Video: Kai Ylikoski

LISÄÄ TIETOA TUULIVOIMASTA:
Tuulivoima-kansalaisyhdistys: http://tvky.info/
Tuulivoiman infraäänestä: https://sairastuulivoima.com
SYTe ry: https://syte.fi/

https://www.youtube.com/watch?v=DjPxq07GbwU

3 kommenttia:

 1. Terhi:

  Tämä on viimeinen seutu Suomessa missä on tiettävästi elänyt tammihiiriä. Viimeinen havainto on Norinkylästä 1990 -luvulta.

  Jos joku haluaisi koittaa, minulta saisi lainaksi hyvin toimivia elävänä pyydystäviä hiirenloukkuja. Asko Kaikusalon mukaan tammihiiren syötiksi kannattaa laittaa "leipää, juustoa, voita, rusinoita, siemeniä, makkaraa, munia, jauhelihaa, omenaa, appelsiinia, sitruunaa, viinirypäleitä, luumuja, mustikoita, puolukoita tai suklaata".

  VastaaPoista
 2. Kiitos tammihiiri-vihjeestä. Se on välitetty eteenpäin. Toivottavasti löytyy sopiva paikka ja tulee lämmin syksy...

  Blogiin on tulossa lisätietoa Teuvan hankkeista ja aiemmista lehtijutuista.

  VastaaPoista
 3. Alkuperäisestä kommentista poistettu ensimmäinen lause perättömänä, koska sen enempää blogitekstin kirjoittaja kuin paikalla ollut osallistujakaan eivät lauseen tarkoitusta oikein ymmärtäneet. Pysytään asialinjalla.

  VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.