29.7.2020

Tuuliyhtiö Nordex rahahanalla

Handelsblatt uutisoi 28.7.2020 tuuliyhtiön Nordexin olevan taloudellisissa vaikeuksissa. Nordex haki lainatakuita Saksan liittohallitukselta ja Mecklenburg-Länsi-Pommerin osavaltiolta heinäkuun lopussa. 

Nordexin tilauskanta vähentyi huhtikuun ja kesäkuun lopun 2020 välissä 56 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Käytännössä tämä tarkoittaa 217 voimalan tilausta. 

Handelsblatt kertoi tv-kanava NDR:n raportin pohjalta, että Nordex haluaisi liittohallituksen, Hampurin, joka on konsernin kotipaikka, ja Mecklenburg-Vorpommernin osavaltion maksavan yhteensä 350 miljoonan euron takaukset. Kysyttäessä Nordex ei halunnut kommentoida asiaa.

Kuva: Pixabay.com.

Uutisen mukaan taantuma on seurausta koronakriisistä, mutta yhtä hyvin voi olla, että korona antaa hyvän mahdollisuuden olla haluamassa rahaa valtiolta. Väistämättä tulee mieleen sanonta "hullu se on joka antaa, ei se joka pyytää".


Lisätietoja:

https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/folgen-der-coronakrise-windkonzern-nordex-beantragt-staatshilfen/26044740.html

29.7.2020.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.