29.5.2021

Sana ohjaajalle

 Hyvä puheenvuoro Valta kuuluu -kansalle ohjaajalta. Kannattaa ehdottomasti kuunnella!


Mutta. Loppuosassa esitettyyn luottavaiseen toteamukseen on pakko lähettää sana ohjaajalle:

Entä jos jo seuraavina kymmenenä, viitenätoista vuotena tuhotaan Suomi niin tehokkaasti, että hyvä hallinto ja poliittinen päättäminen ei toteudukaan? Entä jos suomalaisten terveys on tuhottu jo sitä ennen - sekä vallitsevalla hysterialla kokeellisine hoitoineen että tuulivoimaloiden melu- ja infraääniongelmilla, että pohja kaikelta muulta yhteiskunnalta putoaa pois?

Tämä on täysin realistinen tulevaisuudennäkymä.

Tuulivoimaloiden terveyshaitat eivät ole suinkaan lähiasukkaiden ongelma, vaan matalataajuiset paineaallot (eli infraääni) leviävät kymmeniä kilometrejä, todennäköisesti jopa satoja - ja ne läpäisevät kaiken. Koko Suomi on toistuvan, voimakkaan, epäsäännöllisen ja kontrolloimattoman altistuksen alla, kyllä: käytännössä koko Suomi. Voimaloiden infraääni on teollista, sykkivää signaalia, jolla ei ole mitään vastinetta luonnossa. Juuri se sekä voimakkuus ja toistuvuus tekee siitä niin haitallista.

Hallitus teetti valtavalla melulla median uutisoiman tutkimuksen, ettei infraäänestä olisi mitään terveyshaittaa ihmisille - vaikka haitta on tiedetty kymmenissä tutkimuksissa eri puolilla maailmaa kymmeniä vuosia - mutta raha ja EU:n vihreä utopia ajaa tässäkin edelle.

Yksinkertaistettuna voi sanoa, että kyse on meluhaitasta - kuuluvasta ja kuulumattomasta, mutta yhtä todellisesta ihmisten ja eläinten keholle ja terveydelle. Melun aiheuttamat terveysongelmathan ovat hyvin tiedossa.

Jos pääkaupunkiseutu ei herää tajuamaan, mitä täällä maakunnissa tapahtuu, meillä ei ole paljoakaan toivoa. Tuulivoiman haitoilla vedetään pohja kaikelta muulta Suomessa: terveydeltä, koulutukselta, suomalaisväestön kasvulta, työpaikkojen säilymiseltä, ruuantuotannolta, energian tuotannolta...

Me olemme kipeän tietoisia tästä ja jopa ruotsinkielinen rannikko alkaa herätä - kantapään kautta - huomaamaan, mitä haitat konkreettisesti merkitsevät. Tarvitsemme kipeästi lisää asian käsittäviä ihmisiä - niitä jotka eivät vielä huku, mutta tajuavat että ovat seuraavina vuorossa, jos tuulivoimabuumi vain jatkuu.

Jaattehan linkkiä, jotta se tavoittaisi Valta kuuluu kansalle -ohjaajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.