24.6.2017

Falmouthin tuulivoimalat suljettava oikeuden päätöksellä

Falmouthin kaupunki Massachusettsissa Usassa on määrätty pysäyttämään tuulivoimalansa. Barnstablen korkeimman oikeuden tuomari antoi päätöksen tiistaina. Kaupunginvaltuuston hätäkokouksessa tiistai-iltana kaupunginjohtajaa neuvottiin noudattamaan oikeuden päätöstä.

Kaupunki omistaa kaksi tuulivoimalaa, Wind 1:n ja Wind 2:n. Ne ovat korkeudeltaan noin 120 metriä. Niiden vuoksi on nostettu liuta haasteita, joissa naapurit ovat sanoneet voimaloiden mm. vaikuttavan negatiivisesti heidän terveyteensä ja kiinteistöjensä hyödyntämiseen.

Asukkaat olivat odottaneet päätöstä kuusi kuukautta joulukuusta 2016 lähtien. Wind 1 oli suljettu jo aiemman oikeuden päätöksen perusteella ja Wind 2:n käyttöä oli rajoitettu 12 tunnin sykleihin. Voimalan olisi ollut määrä käynnistyä keskiviikkoaamuna.

Kuvakaappaus: Falmouth Patch.com.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina ylimääräiseen kokoukseen keskustelemaan päätöksestä, joka kumoaa toisen oikeuden päätöksen. Vielä huhtikuussa oikeus oli kaupungin kannalla ja totesi, ettei Wind 1:stä ollut haittaa naapurikiinteistöille.

Oikeuslaitoksessa on kesken yhdeksän muun vastaavan haasteen käsittely, mikä tulee maksamaan kaupungille vähintään satoja tuhansia dollareita.

Asukkaat toivovat tämän päätöksen olevan vuosien taistelun jälkeen tuulivoimaloiden lopun alkua. - Projekti oli virhe, kuten Falmouth Patch uutisoi.


Lisätietoja:

https://en.wikipedia.org/wiki/Falmouth,_Massachusetts

http://www.capecodtimes.com/news/20170620/falmouth-ordered-to-shut-down-turbines

http://www.wgbh.org/wcai/turbine.cfm

https://mothersagainstturbines.com/2017/06/21/falmouth-ordered-to-shut-down-turbines/

http://www.wgbh.org/wcai/turbine.cfm

https://patch.com/massachusetts/falmouth/falmouth-wind-turbines-shut-down-answers-needed-documents

https://mjoecool.wordpress.com/2017/06/21/cause-for-celebration-for-some-confusion-for-others/

1 kommentti:

  1. http://www.capecodtimes.com/news/20171023/falmouth-selectmen-take-no-position-on-turbine-request

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.